Miloš D.T
Član
dragane nećemo do sitni creva
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druže malo su ti napravili za godinu dana,ja držim ih u tovu oko 11 meseci,prošla tura uzeta sa 150kg prodata sa 520 kg,sadašnja uzeta u prvoj polovini marta sa oko 150 kg sada imaju oko 450 kgmarkosavic je napisao(la):Ja trenutno zavrsavam jedan turnus od 100 junadi u tovu. Kupio sam ih sa 160 kg u proseku. Ulazili su u tri ture sa razmakom od 15 dana. Prva tura je usla 15. novembra 2008. Sada su u proseku na 430 kg. Tokom celog perioda tova, hranjeni su sa 10 kg silaze (cela stabljika sa 35% suve materije), 4 kg koncentrata i 3 kg senaze lucerke (50 % suva materija). Ovo je naravno prosek. Koncentrat je sastavljen od 64 % kukuruza, 20 % suncokretove sacme, 10% psenicnog stocnog brasna, 3% Zenural (urea i bentonit), 1% premiks, 1% so, 1% fosfozel (grubo). Mislim da ova receptura daje dobar rezultat. Pokazace vaga a cena dati presudnu rec.