Milan Lacarak
Član
Petre druže jel to ozbiljno pitaš ili se zajebavaš?Koji cigan ili dobavljač da ti potpiše da su telad zdrava obično ona budu zdrava par dana i onda kreće seks.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ratar torak@
goranpejcic@
Nisam imao vremena ni za kakvu preventivu ,telad dosla zarazena .
Radio sam kao i do sad, cim sidju sa kamiona vitaminska potpora i ciscenje od parazita ,medjutim vec drugi dan po dolasku je pocela igranka.
Telad stigla u petak jutro a u nedelju jutro su cetvorica imala temp. preko 41C.Tretman isprva isao pojedinacno a kasnije svima.
Dvojica su zalecena posle prvog tretmana ,trojici se vracala temp. jos dva puta a ova trojica sto su stradala i jos dvojica njima se vracalo ne znam ni koliko puta.
Dok traje terapija i dva tri dana posle izgledaju "normalno" vec cetvrti dan padaju.
I tako nesto preko dva meseca je trajalo.
Dva su stradala od komplikacija sa plucima ,a treci je nedavno jer su mu silni antibiotici upropastili crevnu floru i nisam nikako mogao da mu stbilizujem varenje.
Prolazila nesvarena hrana kroz njega kao cikov kroz patku.
Srecom od mojih goveda (krave i junad od mojih krava) ni jedno nije obolelo.
Imam ih ja i kolega Marko jx ne mogu reci da su losi stvarno nisam imao problema ali mislim da je naš simentalac zakon to je moje mišljenje.
Ozbiljno pitam,ja sam ranije dok smo kupovali telad od dzambasa imao uginuca i sve su nadohnadili do jednog da ne bi isla tuzba.... Pneumonija ima dvadesetak dana inkubaciju i sve sto se u tih 20dana desi je na stetu dobavljaca,samo veterinar treba da izda potvrdu da je lecio telad,cime je lecio i vrstu bolesti,....Petre druže jel to ozbiljno pitaš ili se zajebavaš?Koji cigan ili dobavljač da ti potpiše da su telad zdrava obično ona budu zdrava par dana i onda kreće seks.
Povisena temperatura je skidana Analginom i Ketoprofenom koji se bolje pokazao.Cime si svevlecio povisenu temp?