Tov junadi

Poremecena mikroflora buraga,a to sto se desava kod muskih je sto su malo vise alavi od zenskih i pojedu vecu kolicinu hrane a nemogu adekvatno da je svare...............

Neće biti iz dva razloga prvi je što su uobročeni a drugi je što imam dve extra bezobrazne i lakome junice koje otmu sve što mogu i nemaju problema sa naduvavanjem.čime inače popravljate takve situacije

Preporucujem ove ventilatore... Goveda ne osecaju vrucinu.. Samo dobra ventilacija.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Amerikanci koriste takav sistem koji su prvo koristili mislim N.Z. i Australija , ogromni ventilator i u struji zraka su jako fine dizne i rasprsuju vodu i poslije 5-6 metara imas 4-5 C hladniji zrak od onog ispred ventilatora, vidio takav sistem i u hali gdje rade ljudi , vrlo mala kolicina vode se koristi i nema kondenzacije i slicno , najjeftinija klima, imas i na youtube snimke sa kravama.

Nesto kao ovo samo ovi ne stede vodu nimalo , s tim da se magla dozira samo kad je najtopliji dio dana
https://www.youtube.com/watch?v=GFwIa_5bANQ

https://www.youtube.com/watch?v=C_ne0a-ygrM

Poslednja izmena:
Neće biti iz dva razloga prvi je što su uobročeni a drugi je što imam dve extra bezobrazne i lakome junice koje otmu sve što mogu i nemaju problema sa naduvavanjem.čime inače popravljate takve situacije
Ako su vec odvojeni muski od zenskih ( obzirom na tezinu jesu ),
onda muskima manje koncentrata, vise sena.
Ubaciti Neosanigest u koncentrovani deo obroka, dodati B komplex, kvasac... sve sto podstice prezivanje.
Ako previse jedu , onda generalno smanjiti malo obrok.

Dovoljno ciste vode za napajanje.

Nisu odvojeni i muski vec 2 mjeseca dobijaju manje od zenskih a i smanjio sam obroke da se pomalo vec deru da su jos gladni.ne bavim se ja kolega od juce sa stokom probao sam ja sveg i svaceg ali me od svega ubija to sto samo muski nikad nijedna zenska

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk

I zaboravio sam reci bikovi su na pojilicama

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk

tele.jpg

450 eura

Jel bese treba da se preda zahtev i papiri iz klanice, a ona potvrda o aktivnom statusu , broj racuna oni sami citaju ili kako?

Imaju oni sve tvoje podatke ,citko popunjen zahtev i povratni papiri iz klanice , samo obavezno ih potpisi kad ih dobijes i fotokopiraj da imas za svaki slucaj.

Imam par pitanja . Kako ide papirologija prilikom kupovine teledi od par dana starosti tj sisavcadi . Kupio sam u susednom mestu i nakako da stignu papiri . Dali moze kada odem po telad da se ode kod veterinara i da se obavi sve jer mi ova igra toplo hladno ide malo na zivac ...

Ako je iz iste opštne i znaš veterinara može da ide veoma brzo u suprotnom ti završi kod veterinarskog inspektora . SAve zavisi od veterinara . Kadija ti sudi, kadija ti smudi . Zamršena ti je igra . Meni je muka oko tih papira počevši od matične službe Velika Plana do veterinara Smederevo .Svako tera na svoju vodenicu i svi su u pravu .

Nisam najbolje razumeo sta da zavrsim kod veterinarskog inspektora .? Ovo da svi teraju na svoje jest tako . Kako glasi zakon u vezi toga i dali moze odmah po teljenju da veterinar da ausvajs tako da kada neki naredni put budem kupovao odmah to obavim . Iz moje je opstine .

Po pravilu, vlasnik teleta treba odmah da zatrazi obelezavanje u veterinarskoj stanici.
Posle obelezavanja ceka se pasos, a po prispecu pasosa izdaje se uverenje o zdravstvenom stanju( bilet),
i potvrda o pracenju kretanja zivotinje ili odjava i prijava.

Dok sve to bude tele ima preko mesec dana.

Nego, ti tele prebacis kod sebe, a sa veterinarom se dogovoris da ga obelezi kod tebe, a posle samo cekas papire.

I molis Boga da inspektor ne naidje, ili neka akcija veterinarske stanice( vakcina, vadjenje krvi...) jer onda sledi nelegalna trgovina i automatska kazna (oko 6000 din).

Imam par pitanja . Kako ide papirologija prilikom kupovine teledi od par dana starosti tj sisavcadi . Kupio sam u susednom mestu i nakako da stignu papiri . Dali moze kada odem po telad da se ode kod veterinara i da se obavi sve jer mi ova igra toplo hladno ide malo na zivac ...

Kad kupujes tele trazis od vlasnika da ga obelezi. Posle 4-5 nedelja njemu stize plavi karton, onda vadi zdravstveno i salje ti. Ja kupujem stalno tako telad i nikada nisam imao problema. Znaci tele mora da ima minimum 5 nedelja da bi dobio odmah papire za njega. I ako naidje neka akcija veterinari znaju da za takvo tele nisi mogao da izvadis papire i neproblematisu.

Markice / mindjuse imaju svi . Jedni su vec preko 3 meseca a drugi jos sisaju zamenicu a od pasosa ni glasa . Ajd za ove mladje i nekako . Vlasnik ga skida sa mleka sto pre vetterinara boli cosak a ja se nerviram i rizikujem . :sjasi:

Markice / mindjuse imaju svi . Jedni su vec preko 3 meseca a drugi jos sisaju zamenicu a od pasosa ni glasa . Ajd za ove mladje i nekako . Vlasnik ga skida sa mleka sto pre vetterinara boli cosak a ja se nerviram i rizikujem . :sjasi:

Za te od 3 meseca si trebao dobiti papire. Pozuri malo prethodnog vlasnika. Ne sme ni on da rizikuje da ti ih ne prebaci, da ne bi izgubio pravo na subvencije.

On radi neku premetacinu sada tj prodaje sve zensko i hoce da uzme herefod za krava tele . On zna valda sta hoce . Pokusat cu koji dan opet da divanim sa njim .

Nazad
Vrh