Totalni herbicidi

Staklenu travu,ambroziju osuri i nastavi.
O trnjinama i divljoj nani da i ne pisem,bez garlona nista...a nekada je total dve godine za redom nosio sve.

Bitno da na prolece ne istera.
Cak i sam tezis moze da osusi stablo, trava ostane i onda ako neko prolazi i baci opusak na prolece u travu bude cisto.

Vjerovatno slab efekat ,ali ako si planirao odradi , bar ces znati.
Mene sto je mraz zeznuo ,to je strasno. Bio samo jedan jos prije 15ak ,20 dana a imao plan da predjem kukuruzista ,zelenio se sijerak . Isto me zanima dali ima sad efekta kad je suv? Vjerovatno ne.
I ja imam pitanje , nesto nisam upratio tacno : kada nice sirak iz rizoma? Oko kog datuma u prosjeku krece ? Neorano ,plitko tanjirano.

Nema pravila Momo, ako je toplo proleće već početkom aprila zna da se pojavi, a ponekad tek početkom maja kreće da se pojavljuje, sirak iz semena kasnije izlazi otprilike sredinom maja, i ja sam posle zetve kukuruza totalisao neke parcele, sirak iz semena probio zato što kukuruz nije se lepo razvio od suše pa nije zasenčio zemlju, dok sirku ne smeta suša.

Ja sam ovde godine koristio Ruski Total Sprut Extra 10 litara 10000 dinara iako sam prskao sirak pre dve nedelje osušio ga super. Nedelju dana posle prskanja rizom počeo da se suši. A čudno koliko je kanta od 10 litara teška kao da ima 15 kg.

Sad sam tog imao u ponudi ruskog,bese 800-900din lit.Za samoniklu psenicu ipak sam uzeo obican neki total po 3xx din/lit,2lit po hektaru ce je unistiti brzo,nije ona neki tvrdokoran korov.

Nazad
Vrh