Torpedo

Na torpedu svakom jedino ko se ne razumije u zračne motore bolje da ne dira, glave se po pravilu ne stezu kilo ključem ima original alat koji se primjenjivo, to i nije toliko bitno, treba znat napravit na njemu kompresioni prostor sto vecina "majstora" nema pojma, i što misle ma nije to bitno, svi kazu da su ti motori lakši za napravit generalnu al nebi se slozio s tim, samo eto, i sto vecina majstora ne šteluje diznu kako bi trebalo kako je u uputsvu vec po nekoj svojoj teoriji, pa onda kad stezu tu glavu pretegnu ju pa redovno pukne onaj šaraf, i onda ga nemaju gdje nabavit, a što se tiče mjenjača i ostalih stvari sve je to slicno ko na imt i imr !

Ja se licno nebih slozio sa tvrdnjom da je slican ko na IMT-u mjenjac.Torpedov mjenjac je mnogo zahtjevniji prilikom popravka.Na tolerancije se mora paziti mnogo vise nego na imt-u.Tacnije na IMT-u i nema tolerancija i distant podloski.Na Torpedu prevelik zazor uzorkuje buku,izbacivanje iz brzina i sl.Premalen zazor moze dovesti do havarije na određenim dijelovima mjenjaca.Cak IMT moze raditi i sa manjkom ulja u mjenjacu,a Torpedo se najcesce zna zadimiti iz mjenjaca ako određeni dijelovi nemaju dobro podmazivanje.Na IMT neki losi lezajevi guraju godinama ,a na Torpedu ako je koji imallo los odmah iskace iz brzina.Itd..itd...

Za motor se slazem u potpunosti.Mislim ako se radi po pisanim pravilima.Uglavnom vecina tako neradi.
Motor ako pravilno radis na Torpedu je zahtjevniji dosta od IMT-ovog ,ali je i cijena radova skuplja.

MA nisam ni planirao da diram nista oko motora i menjaca na Torpedu... Zanimalo me samo zasto nemoze da skrece.. Ali sam danas razgovarao sa komsijom i bolje da sedim dzabe nego da radim dzabe jer po komsijinoj teoriji taj posao kosta 3000din eventualno malo vise... ZA te pare ja necu na da ga doslepam kod mene... Hvala svima i izvinite sto sam vas namucio.. :ppozdrav:

Reci mu da je najverovatnije precenio posao tako da bi to trebalo kostati kudi-kamo jeftinije . Odusevljavaju me takvi likovi :ppozdrav:

Ma kao prodaje mi pricu kao neko mu duguje pare pa ce da mu radi za te pare,a posto sam mu ja komsija i on hoce samnom da radi samo ako ja pristanem za 3000din!!!!!!!!! Mislio sam da me zafrkava...

Da li je neko na torpedu prepravljao kabinu, odizao je da se smanje vibracije unutar nje. Moj je bas bucan u radu. Razmisljao sam po menjaci i diferencijalu neku kao izolaciju da stavim.

nivo ulja u menjacu na 45-ici je bilo na meracu pokazivao skroz koliko je dugacak merac toliki je i nivo ulja bio pa sam ispustio do nivoa druge crte.
ima dve crtice . interesuje me jel to neki maximum , da li treba vise od toga sipati i na koliko sati se menja ?(verovatno ima post o tome dugo ce biti
da sve citam ako zna neko na kojoj je strani bio bi mu zahvalan)

Kad odviješ merač treba ga obrisati pa ponovo zaviti i ponovo odviti, nivo treba da je između crta.gornja je MAX.donja MIN.Po potrebi dolivati proizvođač kaže da se kontrola vrši na 500 a zamena na 1000 radnih sati ulje ide SAE-90.

Kad odviješ merač treba ga obrisati pa ponovo zaviti i ponovo odviti, nivo treba da je između crta.gornja je MAX.donja MIN.Po potrebi dolivati proizvođač kaže da se kontrola vrši na 500 a zamena na 1000 radnih sati ulje ide SAE-90.

tako sam i uradio obrisao i ponovo zavrnuo ,sad je na negde na max.hvala

attachment.php

- - - - - - - - - -

18082011.jpg
slika0063.jpg

hvala lepo...pohvale i za tvoju devedesetku. Kakva je vasa zemlja kada vuces dve glave sa njim?
.

ima svega i srednje i lake i malo teze, da ne kazem teske.vucem 2 brazde, a suncokrete i zito (ugar) orem sa 4 brazde cevastim.

- - - - - - - - - -

mogao bi glat da vuce 3 brazde, bez problema.koji ti plug vuces i kakva vam je zemlja?kojom brzinom ores?

Nazad
Vrh