Torpedo

Sutra cu skinut s alternatora regler pa kupiti novi, rece mi mehanicar da to probam.

Neku noc ostavim traktor vani TD48, ujutro na kljuc prazan akumulator ?? Upali preko kablova ko mina.. Sad skinem kleme sa akumulatora dok radi stavim probnu lampu (12V) nista, stavim kleme na akumulator onda imam napon na alnaseru + /probna lampa pokazuje/ i imam napon na alternatoru na jednoj zici onoj prvoj .. Da li su najednom mogle cetkice da odu ili sta je vec ?? Ima li neko neku ideju sta da pogledam ?
kolega to ti je je prosto,upali traktor da radi, dok radi skini plus i minus klemu sa akumulatora,i tako probaj da upalis svetla,ako svetla rade znaci punjenje je dobro i nesto ne stima sa akumulatrom,medjutim ako svetla sa skinutim klemema ne rade znaci nema punjenje i alterantor je gotov,verovatno regler a to nije opasan kvar,kupis drugi regler tj cetkice i pun gas:osmeh::ppozdrav:

kolega to ti je je prosto,upali traktor da radi, dok radi skini plus i minus klemu sa akumulatora,i tako probaj da upalis svetla,ako svetla rade znaci punjenje je dobro i nesto ne stima sa akumulatrom,medjutim ako svetla sa skinutim klemema ne rade znaci nema punjenje i alterantor je gotov,verovatno regler a to nije opasan kvar,kupis drugi regler tj cetkice i pun gas:osmeh::ppozdrav:

Ne rade svjetla sa skinutim klemama, sutra kupujem regler pa cemo vidit sta ce biti :ppozdrav:

Ja sam mislio da alternator nema cetkice odnosno da je to bezkontaktni generator naizmenicne struje. On nebi smeo da radi bez akumulatora. Obicno crkne jedna od tri stvari a to su regler, ili usmerivac struje na ili u alternatoru ili nesto trece.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da alternator nema cetkice odnosno da je to bezkontaktni generator naizmenicne struje. On nebi smeo da radi bez akumulatora. Obicno crkne jedna od tri stvari a to su regler, ili usmerivac struje na ili u alternatoru ili nesto trece.
kolega bez uvrede ali svrha moga posta je bila da pomogne coveku da ustanovi u cemu je kvar,a sta je alternator,kako on treba da radi i ostala pitanja vezana za to su druga prica i ne bih da ulazim u diskusiju,tako da svako dobro i :ppozdrav:

hoce kum da se vucemo, on sa novijim rusom 82, a ja sa torpedom 90 06.ja nemam prednje tegove, a on ce njegove da skine da bi bili jednaki.ustvari nismo jednaki moj ima 4100 kg a njegov je laksi za 400-500 kg.sta mislite koji je jaci? ja mislim da ce 'DUGA DEVETKA' :) da ga otkine na pola! :)

Valjanje od pre neki dan....
img20131012151152.jpg

ne brini se ti prijatelju nista...pa nije pravljen od gline pa da puca svaki dan.a i sto bi nesto puklo, kako ne pukne kad vucem dve kamionske prikolice, opet je veliki teret.ili ce da izvuce ili nece, nema treceg!

A jel cuo neko da na Torpedo 55A pukne blok motora ili kolevka prednje vuce?Mislim koliko je to realno da se desi pri nekim vecim opterecenjima?

drugari imam problem na 75ici kad se zagreje ulje u hidroulici tesko dize plug[obrtac dvobrazni] moram da mu dodam jak gas da bi ga podigo pumpu sam stavio novu opet isto pod mali gas plugovi polako padaju,pumpa je promenjena i filter ako je neko imao slican problem i resio ga neka mi da savet,pozdrav svima

drugari imam problem na 75ici kad se zagreje ulje u hidroulici tesko dize plug[obrtac dvobrazni] moram da mu dodam jak gas da bi ga podigo pumpu sam stavio novu opet isto pod mali gas plugovi polako padaju,pumpa je promenjena i filter ako je neko imao slican problem i resio ga neka mi da savet,pozdrav svima

Ocisti razvodnik i zamijeni gumice u njemu.

dali treba da zamenim ulje u hidroulici sada je njemu hidroulicno,u uputstvu pise da treba da bude motorno igde da ga istocim naravno u motoru je sae 30 hvala

Poslednja izmena:
Nisam bas najbolje razumeo pitanje... ali pokusacu da pomognem, slobodno u motor mozes da sipas SAE 30 isto kao i u hidrauliku, samo gledaj da je neko malo kvalitetnije ulje, cak sta vise svi preporucuju SAE 30 za motor... :ppozdrav:

ima li ikakve šanse ubrzati kardan na torpedu 45,msm postoji li kakav priključak da se nabaci na vratilo nešta kao diferencijal sa izlazom.Zeza me u sjetvi sa pneumackom sijačicom jer mu je kardan spor do kraja i ako ne riješim moram mijenjati traktor a žao mi ga kod nas je kao nov došao davne 81 god

ja imam topredo 45 i sasvim normalno seje sa agrijom. zrna ne spadaju kad se okrecem, naravno, ne pustim gaas do kraja...

Nazad
Vrh