Torpedo

Kakav imate sat temperature na torpedu lik mi nudi neku lampicu sa prekidačem koja se zašarafi u jednu glavu dal to vrijedi ?

ja imam strujni sat zavrce se sondica u glavu i zica na sat i eto ti radi dobro..

- - - - - - - - - -

vuca mi slabo ukljuciva radi neke trzaje dok ne spoji

- - - - - - - - - -

mjenjo bi prstenove(karike) pa me zanimaju sve informacije ako neko moze da rekne sta sve jos ide uz to sta se treba mjenjat itd.

ako je sve ostalo ok nista ne treba. zavisi od stanja.. a za vucu vidi imas tamo za podesiti uzubljene ona dva granicna sarafa, a ako je to tek sada pocelo onda je nesto crklo ja izbegavam da ukljucujem u hodu.. ili gledam da bas ne slajfa toliko da sotji u mestu...

Dobro vece svima! :) javljam se iz pozege,prijavio sam se a inace redovno sam listao po forumu i ima mnogo dobrih tema! ukljucujem se u pricu mozda vas prekidam nemojte mi zameriti ovde sam nov pa ne znam kako to ide:osmeh:! na ime imam torpedo 4506 86 godina kupljen je nov i ja sam mu vlasnik,traktor sluzi perfektno i zadovoljan sam! imam problem oko hidraulike,sve je pocelo pre 4,5 godina radom u setvi sa sejalicom majevica cetvororednom koja je teska oko 780kg! jedne prilike se desi problem klipnjca koja potiskuje klip pri dizanju se otkine onaj elasticni osigurac i klipnjaca od sile probije kuciste hidraulika,ulje iscuri u menjac! ja skinem kuciste odnesem kod majstora koji se bave bravarijom i ubace mi tu parce plocevine i nekako to zavare ali je glavni problem taj gus jer se tesko vari plocevina uz gus!zavare oni to i ja uzmem tecni metal i zalijem da nebi prolazilo ulje u menjac! to bude dobro par godina i evo danas sam skinuo to kuciste jer je pocelo opet ulje da curi u menjac kraj vara na nekim mestima!pa me interesuje gde ima neki otpad za torpedo traktore predpostavljam da se negde pominje u predhodnim stranicama,ali nisam stigao sve da prelistam treba mi dosta vremena! gde bih ja mogao da pronadjem to polovno kuciste ili ima negde novo?jos jednom se izvinjavam i hvala na razumevanju :osmeh:

Netreba ti novo kućište ja kad to radim ubacujem tanak lim po celoj dužini hidraulika sa izbušenim rupama za šrafove i sa obe strane gde naleže na diferencijal ide silikon,inače imam napravljene modle za sve hidraulike pošto nije isti hidraulik.

dobro vece forumasi.radio sam genenralnu na torpedo4506 i imam problem traktor upalio ali prvi cilindar ne radi dizne su uradjene kompresioni prostor nastelovan sa zicom za letovanje ali ima lupanje cuje se kako lupa prvi cilindar i to bolje se cuje kad stavim uvo na cev od nafte promenio sam mesta diznama ali djabe prvi cilindar ne radi mozda malo proradi kad mu dam veci gas i na tom mestu kad popustim cev kao da slabije baca naftu glave su radjene ne cuje se da pustaju. motor ne dimi pali odlicno jel moguce da pumpa na tom cililndru kad klip stvara kompresiju da ne moze da gura naftu jer kad izvadim diznu iz glave napolje i zaverglam onda baca naftu problem veliki jer mesec dana se zezam sa njim i ne mogu da ga namestim neki mi kazu kompresioni prostor ne valja. a ja mislim kako god da bude on bi morao taj ccilindar da radi.molim za pomoc hvala.

to je meni bilo pre jedno 5 godina,ubaceno je parce liva i zavareno e sad taj liv i gus je tesko variti pa je to vario covek koji se bavi bravarijom bas ima firmu i inzinjer je i on sam kaze da je to teska situacija!meni je popustio sada var sluzilo je do skoro dok nije poceo nivo ulja u menjacu da se dize,ja skinem sve ono rasklopim operem i odneo sam opet da ojaca var pa cemo videti sta se zbiva! ako ne bude uspesno moram to pokusati pametna je to ideja nisam se toga setio!

Kakav imate sat temperature na torpedu lik mi nudi neku lampicu sa prekidačem koja se zašarafi u jednu glavu dal to vrijedi ?
Uzmi obican sat od imt sa sondom i zasrafis ga na 1 cilindru do kabine i resen problem.
photo1038t.jpg

to je meni bilo pre jedno 5 godina,ubaceno je parce liva i zavareno e sad taj liv i gus je tesko variti pa je to vario covek koji se bavi bravarijom bas ima firmu i inzinjer je i on sam kaze da je to teska situacija!meni je popustio sada var sluzilo je do skoro dok nije poceo nivo ulja u menjacu da se dize,ja skinem sve ono rasklopim operem i odneo sam opet da ojaca var pa cemo videti sta se zbiva! ako ne bude uspesno moram to pokusati pametna je to ideja nisam se toga setio!
Napravi ti lim i namesti kad je vec skinut poklopac,resenje je pravo(moze pocinkovani lim za oluke).

@djoker: al svi pricaju radna temperatura na td je 127 stupnjeva pa se bojim, i da jel ja mogu stavit na njega sat pritiska ulja kao na rakovici također imam onu lampicu a ne volim to ?!

ljudi kako da usporim hidrauliku na torpede 4506.Kod obični operacija mi ne smeta jer dižem na leru ali u radu sa pneumackom sijačicom 2 reda kad podižem na cca 1300 1400 obrtaja da bi održala sjeme na pločama sijača skoči brzo prema gore pa treska sa sijačom toliko da poklopci oće da spadnu.Sad je u hidraulici 30-setka ulje,bil je usporilo kad bi sipao gušće ulje.sa tim traktorom ne radim ništa zimi pa bi moglo i ostati u njemu a nije ga problem ni promijeniti.Ima li ko kakvu ideju

- - - - - - - - - -

@djoker: al svi pricaju radna temperatura na td je 127 stupnjeva pa se bojim, i da jel ja mogu stavit na njega sat pritiska ulja kao na rakovici također imam onu lampicu a ne volim to ?!
možeš i ja je trebam ubaciti,kupio sam ali nikako da to riješim.

Radna temperatura torpedovih motora je oko 120c.
To sto vasi karabudz satevi pokazuju manje to je nesto drugo.

danas sam je poslao u ponedeljak je radi ali opet nije mi jasno kad izvadim diznu iz glave onda baca naftu a kaad je u glavi kao da ne baca

jesi ti vidovit da vidis dal nebaca kad je u glavi.ona baca isto kao i kad je skines ,ali tebi druze neodradjuje cilindar. nesagoreva tu naftu i zato nereaguje. napisao sam ti u drugoj temi gde si pitanje postavio. uzmi merac za kompresiju prvo i premeri kompresiju na sva tri klipa. lupanje sto se cuje najverovatnije ti je da klip stize ventil u toku rada i tu ti je ostecen sigurno i propusta kompresiju i cilindar nereaguje. ili nisi fazu uzupcio dobro ili pretego ventile ili ti je preravnata glava. ako nista skini glavu na prvom klipu i vidi dal na klipu ocrtava neki ventil da je zakacivao. okreni i naspi benzina ili nafte na ventile pa vidi jel propusta[otice gorivo kroz ventile] garantujem da je to

samo da vidim sta ce da se desi sa varom,moracu to da uradim ali ne znam na koji nacin!jel mislis na celu povrsinu ispod kucista,ili samo u predelu gde je bio lom?

jos nisam cuo da radna temperatura motora bude 127 stepeni. sve radne su u okviru od 80-100 stepeni ali zavisi i gde se meri[gde je indikator] .neki mere indikatori temperaturu ulja u motoru a to je nesto sasvim drugo jer temperatura ulja kad je motor na radnoj treba da bude od 100-150 stepeni.optimalno je oko 120. prema tome verovatno je tu razlika u temperaturama koje iznosite. vazdusari doduse su predvidjeni da mogu izdrzati vecu radnu temperaturu ali ne stalno. @prnjavor 3 meni se sve cini da je tebi prejak pritisak ulja u sistemu. trebalo bi ga izmeriti i dostelovati. moze ti doci tako do havarije .vozda ti i sigurnosni ventil poceo stekati pa neotpusta pritisak na vreme

Poslednja izmena:
Ja bi na torpeda stavio onu kao kocku na hidraulik iza onaj ventil sto zatvara se rucno i otvara kao na zmaju 222 sto ima onaj kao ventil recimo,, na koje se crijevo to postavlja da hidraulika ne trpi, jel se moze na vanjski cilindar spojit ?

2013-03-09-1351-42.jpg

2013-03-09-1350-42.jpg

img0002edited.jpg

Ovo su merna mesta i pritisci koji treba da pokažu instrumenti, ali osim pritisaka treba izmeriti i protok pri odredjenom pritisku na odredjenoj temperaturi ulja.

Nazad
Vrh