frenky9415
Član
Mozda kvacilo ne odvaja dobro .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ZORAN.BNS je napisao(la):Motor jeste ispravan ali sumnjam na anlaser, radi onako u naletima
bokib je napisao(la):e pa sad motor sa vazdusnim hladjenjem bez pare na odusku, a znamo koja je radna temperatura i koja je temperatura ulja ? !
ZORAN.BNS je napisao(la):Evo danas sam malo radio na paljenju.Sve sam izproveravao od klema na akumulatoru pa na dalje po Vašim savetima i koliko sam vedeo sve je u redu.Onda sam od kolege sa torpeda 75 skinuo alnaser i stavio, mislim da ga brže okreće, medjutim nije dovoljno hladno jer on na ovim temperaturama pali i sa mojim anlaserom pa sad moram da sačekam da zaladi pa da vidim da li je do anlasera, da ne bi nešto drugo radio. Inače u oranju sam gledao i nema puno pare na odušku.Čekam -5
bokib je napisao(la):ziki sa predhodnim komentarom se vec slazem, ja imam 45-ticu nema grejac i nikad nije omanuo a karter gas ima jos otkad je bila nova. sad bih vec trebao raditi motor pa bih zato probao staviti motor od 60 ks na njega
svaka cast! mislim da je malo ljudi koji bi otkrili u cemu je kvaka pogotovo posle tolikih muka! mozda gresim ali ne verujem... inace i ja imam takav problem. kad je hladan motor treba dva akumulatora i punjac-kad kako a topao motor vrti anlaser u p.m sa jednim akumulatorom i to poprilicno dugo ako treba!Jon je napisao(la):Imao sam isti problem Torpedom 7506,kupio sam ga novog 1984-te i jako teško je okretao alanser kada je hladno vreme.Prvih godina sam se namenjao akumulatora svake druge godine,remontovao sam i alanser i ništa,dok mi nije jedan prijatelj rekao gde je greška.
Dešava se da alanser ima fabričku grešku a to da rotor nije dovoljno obradjen,pa kada dodje hladno skupi-se stator na alaseru i dodje blizu rotora tada se stvara otpor izmedju statora i rotora pa teško vergla.
Rešenje je da se rotor skine za dve desete na nekom preciznom strugu i ima da vregla kao lud,a pasuje ti svaki IMT-ov alanser samo treba da prepakuješ od torpeda prednji deo što se šrafi na traktor i rešio si problem.
Ja sam na moj stavio alanser od 539 samo sam zamenio prednji deo od torpeda sve je ostalo isto,vrti kao lud...
Kad je toplo uopšte ne vergla, odmah upali, medjutim kad je hladno vergla u "naletima" 2-3 puta okrene brzo i onda sporije pa opet. Jutros sam sa komšijinim anlaserom verglao a povukao ručicu za gašenje-tek da vidim kako vergla a da ne upali i vergla ujednačenom brzinom tako da mislim da je u pitanju anlaser. Pošto sam taj traktor skoro kupio anlaser verovatno nije orginal nego ga je neko budžiožiki je napisao(la):ZORAN.BNS je napisao(la):Evo danas sam malo radio na paljenju.Sve sam izproveravao od klema na akumulatoru pa na dalje po Vašim savetima i koliko sam vedeo sve je u redu.Onda sam od kolege sa torpeda 75 skinuo alnaser i stavio, mislim da ga brže okreće, medjutim nije dovoljno hladno jer on na ovim temperaturama pali i sa mojim anlaserom pa sad moram da sačekam da zaladi pa da vidim da li je do anlasera, da ne bi nešto drugo radio. Inače u oranju sam gledao i nema puno pare na odušku.Čekam -5
kad verglas dok je hladno i nece da upali, kak vergla? jel cijelo vrijeme jednako ili dva tri puta (mislim na taktove kompesije) okrene sporo pa jednom dvaput brzo? Kak si provjeravao paljenje, na kolko je stupnjeva?
kako je to moguce ako je rezervoar vislji od pumpe jedino ako ti gorivo iscuri negde napolje ili u karterMića967 je napisao(la):Kod mene se na Torpedu dešava da preko noći pojavi vazduh u Boch pumpi, proverena AC pumpa i zamenjen Regulator na pumpi sva creva i sve Cu podloške i opet isto. Dali je neko imao nešto slično