Torpedo

Ajde momci pomažite, radim reparaciju kompletnog torpeda 90, napravio sam mu motor generalno, pre godinu dana menjač i sad je na red došla prednja vvuča gde da nađem igličaste ležajeve što se menjaju u onim šoljama od poluosovina
2vaxzjt.jpg
svaka pomoć ili savet dobrodošli :D

Nisu tu pojedeni samo igličasti ležajevi, nego ti treba ceo krst kardana.
Možeš da naručiš iz KND Novi sad (šalju brzom poštom) ili da imeriš dimenzije pa da pitaš u nekoj prodavnici delova za kamione.

kad je zglob tj krst u pitanju ja praktikujem mjenjajne kompletnog,jer dosta puta sam krpio i prebacivo iglice i caure ali nikad nije trajalo dugo,veca muka ponovo rastaviti,zato uvijek kad pokaze luft ja mjenjam citav

ja imam u planu da na 45-icu stavim motor od 60 - tke. da li je neko to radio na svom traktoru ili ima motor da mu netreba ?

djoker je napisao(la):
ZORAN.BNS je napisao(la):
Može li neko da mi objasni o grejaču na torpedu 90.Vidim da na njemu ima navoj sa strane i mislim da se sa pumpe dovodi nafta do njega, ali te cevi nema, takvog sam ga i uzeo.Da li još nešto treba osim toga i naravno dovod struje.Kad povučem ručicu za paljenje u prvi položaj struje ima na grejaču :sta:
Nemoj dovod goriva za grejac sa pumpe nego sa rezervara od povratne cevi zato sto sa pumpe je pod stalnim pritiskom.
Izvinjavam se nisam bio u mogućnosti ovih dana da budem na forumu a vidim priča oko grejača se raširila.Naime , gledao sam u katalogu rezervnih delova i tamo ima elektromagnetni ventil, grejač i cevi ali nije nacrtano gde se spaja. Inače kod mene je akumulator nov i može dosta dugo da vergla ali mislim da je problem u alnaseru jer ne okreće dovoljno brzo - u odnosu na recimo kombaj. Kad je temperatura iznad nule pali bez verglanja, što kažu na zub, a jeli ispod -5 skoro da istroši akumulator dok ne upali,zbog toga mislim da uradim taj grejač.

boki je napisao(la):
Samo ti remontuj anlaser pa ces da vidis kako ce da pali. :cao:
E tu i jest problem anlaser remontovan jesenas, nov automat, piksne, i nove četkice,a rotor ispitan i dobar šta još da mu remontujem :sta: Ne znam da li paše sa 142 da zamenim, svejedno kombaj sad ne palim :sta:

Да ли си правио биксне по свом ротору, или си ставио фабричке? Можда ти је заједена осовиница ротора, треба и њу на струг а затим биксне правити наново. Мени личи на то. :ppozdrav:

probaj i kleme,meni se jednom desilo da je šaraf popustio,pa klema labava nije dobar kontakt pravila pa i on verglao u naletima nekad dobro nekad loše,dok nisam primetio u čemu je problem :cao:

Postoji od jednog kamiona IVECO,anlaser 12V paše,a skoro duplo brži,to je rešenje! A može biti da paljenje nije keko treba,ili boš pumpa,pa je teško vrteti motor! Proveri paljenje,ako je OK idi dalje,pod uslovom da je anlaser OK,ima majstora raznih,naplate,a neurade!

Mačvanin 82 je napisao(la):
čovek skoro kupio Torpeda,momci,preplašićemo sa ovim,brojam ovo,probaj ono :nono:
Torpeda jesam skoro kupio ali radim sa traktorima skoro 30 godina, ali opet ima stvari koje ne znam i svaki savet ili iskustvo je dobrodošlo. U svakom slučaju hvala :bravo: a od ponedeljka počinjem sa rešavanjem problema pa se čujemo.

Јави кад решиш проблем. Чисто да знамо да ли је и ко потрефио. :ppozdrav:

Imao sam isti problem Torpedom 7506,kupio sam ga novog 1984-te i jako teško je okretao alanser kada je hladno vreme.Prvih godina sam se namenjao akumulatora svake druge godine,remontovao sam i alanser i ništa,dok mi nije jedan prijatelj rekao gde je greška.
Dešava se da alanser ima fabričku grešku a to da rotor nije dovoljno obradjen,pa kada dodje hladno skupi-se stator na alaseru i dodje blizu rotora tada se stvara otpor izmedju statora i rotora pa teško vergla.
Rešenje je da se rotor skine za dve desete na nekom preciznom strugu i ima da vregla kao lud,a pasuje ti svaki IMT-ov alanser samo treba da prepakuješ od torpeda prednji deo što se šrafi na traktor i rešio si problem.
Ja sam na moj stavio alanser od 539 samo sam zamenio prednji deo od torpeda sve je ostalo isto,vrti kao lud... :cao:

Imam proble sa 4506, non stop skoro mu krci menjac, pogotovo kad iz rikverca ubacujem u drugu i obrnuto, naravno traktor stoji kad ubacujem.

Nazad
Vrh