Proka Azanja
Član
Kao sto vidis po broju mojih poruka,jos sam taze na forumu,pa nisam stigao sve da pregledam (a i ima toliko toga da je nemoguce sve ispratiti).Zanimljivo resenje,sta sve nas narod nece da se doseti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naprotiv, na 9006 se najčešće pregreje cilindar koji je najbliži turbini, dokazano mnogo puta.Proka Azanja je napisao(la):Koliko sam ja upoznat sa Torpedom i Deutz motorima uopste,nemaju oni problema sa pregrevanjem.Samo treba paziti da im kais i turbina budu dobri i sace na hilznama cisto i nema problema.A mislim da im od pregrevanja strada zadnji cilindar jer je najdalji i poslednji se hladi.Inace, Torpedo mi je super masina,posebno onaj 9006.
zorancile je napisao(la):Kod šestaka je usmerivač tako napravljen da bolje hladi najdalji cilindar nego onaj najbliži turbini. (Tatino višegodišnje iskustvo u zadruzi)
E to je ono sto moj otac kaze da za Torpedo treba pametan vozac.worm je napisao(la):zorancile je napisao(la):Kod šestaka je usmerivač tako napravljen da bolje hladi najdalji cilindar nego onaj najbliži turbini. (Tatino višegodišnje iskustvo u zadruzi)
potpuno si u pravu,to se vidi samom konstrukcijom kanala kojim ide vazduh posle turbine
a to za pregrevanje pricaju samo oni ljudi koji nikad nisu radili sa torpedo traktorima ili su strasno nemarni pa im zablindiraju cilindri od prljavstine
majku mu i covek se kupa pa sto je nekom tesko da svremena na vreme poskida limove i opere izmedju cilindara
jbrtka je napisao(la):Procitaj malo bolje unazad i videces da nije to 90-ka sa turbinom vec motor od RX-120.
zrine892 je napisao(la):Stavljanje turbo na 75-tici može menjač izdržati. Al max do nekih 80-85 ks. Preko toga je previše.
Ali na 90-tki traktor koji ima 108 ks,motor od rx-120 neznam koliko dugo može izdržati. Jer ako netko nije pažljiv sa tim traktorom čak i 90 ks je previše za taj menjač.
No jedino ako nisu rađenje neke prepravke u menjači ali ne vjerujem da jesu jer je to skupo.
na kakve tacno prepravke u menjacu mislis
sta se radi i da li izdrzava menjac tada bolje motor
i koliko bi to kostalo