Torpedo

pumpa,razvodnik,cudo od hidraulike ima torpedo. kako ti stoji ona poluga kod cepa za sipanje ulja,da nije neko prebacio

Digne poluge toliko da plug bude 5 cm od zemlje.
A pre dizalo višlje? Da nisu vertikalne mačke produžene skroz,ili topling da je puno prudužen,zato ti kažem gledaj poluge jebo plug

Bilo šta od svega toga goxy da nevalja nebi nimalo dizao,a ona poluga služi koliko ja znam za fixiranje na skroz podignuto,ali to je uštrojeno na većini

A da li se čuje promena zvuka motora kad zadaš komandu da diže, ili neko pištanje u hidrauliku?

Aj vrati koju stranu unazad pa ćeš videti kako je čovek objasnio da se čisti kanal u razvodniku (razvodnom ventili) najverovatnije da je taj kanalić delimično zapušen pa ne propušta dovoljno ulja, pištanje nebi trebalo da se čuje.

minđušar:
vidim da si složio torpeda da ide oko 40 kmh preko konusnog i tanjurastog e sad htio sam te pitat jel znaš jel se ima kod vas uzet ili si ti već radio i za mali brži diferencijal da ide isto oko 40 i dali je razlika adriatic i stari isto u konusnom pa je adriatic brži ili je negdje drugdje naravno isto mali 4506?

kakav je torpedo 4506,dali bi mogao da nosi i seje sa 6-to rednom pneumatskom agriom ili olt svejedno i dali bi mogao da nosi prskalicu 700litara?molim vas da mi odgovorite,ko ima iskustva sa njim i kakva su..........

kakav je torpedo 4506,dali bi mogao da nosi i seje sa 6-to rednom pneumatskom agriom ili olt svejedno i dali bi mogao da nosi prskalicu 700litara?molim vas da mi odgovorite,ko ima iskustva sa njim i kakva su..........

Može nositi, poznam jednog kolegu sa foruma koji je sijao sa 6 redi soju. Ali za prskalicu od 700 litara mislim da bi mu puna kapa bila. Ja nosim 600 litara, agromehanika i plus one regulirajuće grane ( one su dosta teške ) pa mu je na knap. Moram stavit tegove naprijed.
Dobar je torpedo, jako mali potrošac. Jedino je spor u transportu. Zahtijeva malko više održavanja zbog toga što ima zračno hlađenje, moraš pazit na nivo ulja u motoru ( poželjno je da uvijek bude na maximunu ). Hidraulika mu je dobra, menjač također. Sve u svemu jako dobar traktor...

Naravno da se može ( koliko ja znam kod mene se može ) ima na felgi srce koje možeš okretati, zakretati... Naprijed na trapu imaš mislim sveskupa četiri šarafa, skineš šarafe razvučeš trap namjestiš onu sponu za točkove i to je to.

@zrine@znam ja postupak samo me interesovalo dali moze na zadnjoj zvezdi točka i koliko se izvlači prednji most tj.dali same spone traktora imaju tu mogućnost tolikog širanja.hvala na odgovorima.Zrine,dali imaš podatak koliko ti je teška ta tvoja prskalica agromehanika kad je prazna naravno?Ostalo se naravno rešava sa postavljanjem tegova napred

Pa neznam koliko ima max raširavanje to spone jer kada smo raširavali naše to je jakoo odavna bilo. Tada sam bio balavac onda :D
Uff, pa mislim da je moja prskalica prazna teška oko 350 kg... Neam podatke o njoj. Potražit ću na netu pa cu objavit ovdje :D
Pa naprijed ja znam stavit po jedan ili dva utega od 45 kg. Imam gajbicu malu naprijed..

moja je prazna teška 380kg.tegovi se mogu ajd da kažem lako rešiti a i olakšavanje hidrauliku se može jednostavno rešiti tako što se na donju vuču napravi nekakav oslonac da pridržava poluge tj.može lanac ili poprečna šipka od punog materijala.i što nemože-ima da može:haha:.samo još gume da izdrže::suncanje::

Kod mene je to riješeno :D , dobra, čvrsta i suha bagra sve riješava. Hehe
Ja dignem hidrauliku do gore, podmetne ispod i onih ruka i to je to. Ali samo kada prskalicu nosim i kada sam u transportu.

Evo kako to izgleda... da ti bude jasnije

Na 2 metra može da se širi?mislim dali ima mesta fabrički ili moraju da se prave dodatci-međuploče,distanceri.mislim zadnji i prednji most traktora

zadnji kraj ne ide na 2 metra max 186cm govorim iz iskustva sijačicu nosi bez brige ja stavim 4 tega naprijed čisto reda radi kad prelazim razore da ga ne diže prskalicu nosim 600l hardi isto bez problema e sad 700l sve zavisi koliko je bure blizu traktora možda da možda ne evo ti koja fotka!

btw.ja sam svog raširio na 145 zadnje i 140 prednje i sijačica mi je u stranu i tako radim! e da i hidraulik ti mora bit besprijekoran tj ispravan jer ako šta propušta odma grije ulje i nećeš navečer donet doma sijačicu!

DSC00095.jpg

DSC00478.jpg

DSC00480.jpg

i iz ove situacije je izašao sam
DSC00481.jpg

Nazad
Vrh