MOMOSARIC
Član
Imali smo mi jednu topolu "kapitalku" na ivice naše njive i jedne "starače" . Oborio sam je proljetos na jedvite jade . Stajala je doskoro oborena jer nisam mogao prići od kukuruza . Prije nekoliko dana sam je jedva izvuko u dijelovima , usput sam slomio plug zbog moje gluposti . Upravo jutros sam dovezao sa pilane 4 kubika prvoklasne daske sve od njenog stabla !!
Pa vi vidite kolka je bila . Planiram da prekrijem cijelu šupu od jedno 130 kvadrata od nje. Inače ovamo u tatinoj šumi kod kuće topolu smatramo korovom i uništavam je čim je vidim , brzo raste u visinu i poklapa , ostavljam samo hrast i jasen .
Nego znate li vi šta je topola "jagnjida" , tako je ovde zovemo i pošto je kubik ? Ovde je od 60e pa do 100e.
Pa vi vidite kolka je bila . Planiram da prekrijem cijelu šupu od jedno 130 kvadrata od nje. Inače ovamo u tatinoj šumi kod kuće topolu smatramo korovom i uništavam je čim je vidim , brzo raste u visinu i poklapa , ostavljam samo hrast i jasen .
Nego znate li vi šta je topola "jagnjida" , tako je ovde zovemo i pošto je kubik ? Ovde je od 60e pa do 100e.