Tomo Vinkovic

У задњих 45 година томицу смо имали на домаћинству 35год... TV420
Сећам се као дете да му је у кошењу пукла полуосовина задња, иста је заварена и ишао је годинама тако, тако је и продат (моја грешка)
Зато сам исправио грешку и вратио га на домаћинство, исти модел исто годиште...
Деда је са њим радио ратарство, брдовит терен...мени сад треба само за воћарство, за ратарство имам већи трактор...
По мени одличан је за купине, прскалица,фреза,таруп ектра ради,завуче се где хоћеш, окретан, лаган не сабија земљиште.. али можда му фали мало стабилности у страни...

Kolege polako ulazim u grupu vlasnika Tome.
Jedno brzonsko da li se na PE18 može uključiti kardansko vratilo dok stoji u mestu?
Hvala.

Koliko se ja sećam može.
Pritisneš kvačilo, uključiš priključno vratilo na ručici, odabereš na menjaču brzinu, isključiš reduktor u ler i pustiš kvačilo.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa to, našao sam ovaj video na Yt, "vrti" se freza na leru....
Već sam uzeo jedan PE18, lom :) sa neispravnim motorom. Hoću da ga koristim isključivo za berbu šljiva, tresač...
Gledam one silne ručice, pa razmišljam da li može da se uključi samo kardan bez kretanja, jer ako ne može, ne mogu da ga koristim za to što mi treba...

Koliko sam čitao tako se reguliše broj obrtaja kardana, zavisno da li je reduktor u brzim ili sporim...

Poslednja izmena:
Mnogo je cirkus od traktora, kwad 😁.
Ovaj PE18 je valjda težak sa tegovima 900kg, valjda... Kapiram da je to taman da može da trese voće a da ne oštećuje koren...
Ovaj moj je plaćen 550e, nije dugo paljen, upalili ga bez ulja i okrenuo je leteće... Motor je na gomili 😁. Ovo ostalo koliko vidim nije ništa čačkano i budženo...
Sad trebam da obradim radilicu, stublina je odlična, karike i klip takodje...
Jel ima neko radničko uputstvo neko, korisničku knjigu sam našao kao i katalog delova...
Hoću sam da se zanimam i sredjujem ga meraklijski kad imam lufta...
Svaki savet je više nego dobrodošao na šta se treba obratiti pažnja, itd..
Klinac je rekao da bude crven, pošto je to njegov traktor, tako da tu savet nije potreban 😁

Nazad
Vrh