Tomo Vinkovic

Prvo čestitke na kupovini i neka te dugo služi...daj malo podataka (cena, gde si ga uzeo, šta si dobio uz njega...),a što se tiče freze i tarupa moraš ih loviti po oglasima, retko ko prodaje (uglavnom ne rasparuju, već prodaju komplet sa trakt.), ali spremi se za jake cene.

Uvezao sam ga iz Slovenije. Sve me izaslo uključujući auto kuku 240€ i iznajmljivanje prikolice 90€ i sve troskove: benzin, vinjete, Spedicija, carina, PDV oko 3000€. Uz njega sam dobio samo ovu korpu. Inače nikada nije orao, frezirao samo je vukao prikolicu i ovu korpu natovarene gajbi vama grozdja. Ima 650 sati.
Sto se tice prikljucaka zanima me kod pravljenih koji je diferencijal bolji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svi oni prave u principu od 3 dif. (lada, bmw, merc.), ili šta nadju na otpadu, pa zavisi u kakvom su stanju, ali , svaki nemački je dobar.

Aleksandarva tarupe ti pravi član Mikser, a freze možeš potražiti u oglasima a imaš i ovi što ih prave, ima jedan kod mene u Kosjeriću, ima jedan u Gorobilju kod Požege a ima i u jednom selu ovde pored Drine, jbg zaboravio sam kako se zove mogu ti proveriti ako te zanima. Cena je oko 800 savremenih. Ovo je cena za frezu a tarup je oko 350€.

kolege da li mi je dovoljan T18 stariji modeli za odrzavanje 2h kosenje tarupom, freziranje i atomizer od 250l. I još jedno pitanje atomizer mi je na tri tačke pa da li da prepravljam njega plus kontra smer na vratilu ili da prepravim traktro na tri tačke.

Meni u stvari treba nesto sto je na izgle ovako

http://www.polovniautomobili.com/traktori/7479197/toma-vinkovic-tv-523

ali da mu sredim mehaniku da lepo radi.

Poslednja izmena:
Teoriski taj tomo moze sve to da obavi,ali bolje zaobidji pe18( TV18 ),imao sam ga 4 god,sluzio mi je za svakodnevne poslove na mom imanju(cc2-3ha),imao sam sve moguce prikljucke za njega,najveca mana mu je sto ima 2 menjaca,pa nije bas zgodan za saltanje.Takodje ogromna mana mu je i volan na zupcanik,nakon par sati rada sa njim upala misica je neizbezna,trenutno sredjujem jos jednog pe18 i na njemu sam ubacio volan od tamica pa to sad malo lakse ide.Takodje veliki minus im je sto je pumpa pozadi i mora zadnji kraj da radi da bi hidraulik radio,a kardanso vratilo nemoze da se iskljuci pa mi je to predstavljalo problem kod freziranja,najvise pri kacenju freze;zadnja serija ("76"77)imaju pumpu napred kao na novijim serijama pa je to vec druga prica.A pre svega matore su to masine(1970-1977) za tako ozbiljan posao kvarovi su neizbezni,a i cesti.Novih delova nema,polovnih ima da se nadje,ali nisu bas jeftini.Moj ti je savet da kupis noviju seriju 4** 5** laksi je za rad,ima 2brzine kardana,mladji su a samim tim i delova ima.
Sto se atomizera tice,inverzija je obavezna,svaki tomo osim serije 8** ima levi smer kardan,a na ostalim traktorima je desni.Na novim serijama je lako odariti kacenje u 3tacke,dok je na pe 18 to malo teze izvesti,ali nije neizvdljivo.

Sve ovo što je napisao Marko stoji, dodao bih samo jednu stvar...Svi traktori TV imaju solidno jaku cenu, pa tako bolje potraži serije 400 i 500 (vidi starije, 418, 419, 521, 522) i možda za neku malu razliku uzmeš sebi potrebnu mašinu.Naravno da i kod njih moraš obratiti pažnju na stanje njihovih "bolnih" tačaka.

Malopre sam stigao sa druženja iz Novog Sada, magla je na putu, a druženje je za pamćenje. Prezentacija Zorka đubriva je bila poučna, atmosfera drugarska, jednom reči hvala organizatorima na prijatnim trenucima, a članovi koji nisu prisustvovali mnogo su izgubili.

Pozdrav od Mirka iz Kule.:cao:::super::

Evo nekoliko slika sa današnjeg druženja.

viewer.php
[/URL] [/IMG]

Срећни вам Божићни и Новогодишњи празници, вама желим здравље а тракторима снаге

Drugovi,znali neko de mogu da nadjem haubu od TV420:sta:
Trazio sam kod madjara u Subotici,kod nekoliko,,sitnijih,,sto imaju delove u okolini Sombora,kod dvojice u Nišu,i sve moguce oglase prečešljao,ali nigde u Srbiji haube nema.
Nasao sam samo novu ali je ona malo jeftijija nego sto me je traktor kostao.
Ako neko ima ili zna gde mogu naci bio bi mu mnogo zahvalan:ppozdrav:

Marko, jel trazis bas od 420 ili moze i od 419 ili 521? Ima jedan ovde kod mene raskumbusan, mislim da je 419 pa da pitam ako hoce covek da proda haubu. Covek je dosta tezak za pogodbu, pa mozda kod njega cena bude kao za novu, ali ne kosta nista da se pita.

Ma svejedno,sve je to isto,bitno da nije od 730(31,32)jer je ona dosta sira i duza.
Ionako cu da je farbam,a i nalepnice sam vec nabavio :osmeh:
Bio bi ti puno zahvalan da mi se raspitas :ppozdrav:meni treba hauba i istrument tabla,a i nosac nebi bilo na odmet kupiti,a i nemora.
Verovatno ce biti jeftinija od 110e kolko mi trazi covek za skoro novu haubu.

Da,u slucaju prevrtanja nebi bio od neke velike pomoci,ja sam ga odradio zbog tehnickog,zbog estetike a i da imam de rotaciju da okacim,nabacicu gore i neki ,,krov,, koji se lako skida i stavlja,da stiti od sunca

Nazad
Vrh