Temperatura u kunicarniku

::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: čestitam na izumu,tako jednostavno a sigurno funkcionalno,samo mi fali još jedan dio da to pokopčam ::samo bes:: ::samo bes:: bunar! :udri:

@ žećo

Netreba ti kopani bunar moze da posluzi i buseni bunar, koji sada buse za pola sata i resi si problem.

Sve je spremno samo da skupim putnike , za sada imam samo 2 prijavljenih a 12 sedista pa mi se ne ide prazan ::namigivanje:: ::namigivanje::

ovo zahladjenje je super malo su se i kunici osvezili i poceli da jedu malo bolje, bar moji neznam za ostale. A i sa vrucinom nisam imao problem, bilo je dobro nisu je podneli lose, razlog se pitaju mnogi koji je, imam prostoriju ispred i iza prostorije sa kunicima koje akumuliraju toplotu tako da ne ulazi direktno u ovu gde su kunici. Nemam cak ni obican ventilator, neverovatno ali istinito.

Nabavio sa skoro kuniće neka mešavina šarca. Smešteni su u žičanim kavezima. kupio sam poilice za činčile. Međutim ne mogu kunići da se naviknu na te poilice i slabo piju vodu. bio sam prinuđen da im ubacim neke psude sa vodom. Kako da ih naviknem na te poilice? Dali su to adekvatne poilice za njih?

Pošto je ovo tema o temperaturi u kunićarniku nadam se da je pitanje na pravo mesto. Kolika najniža temperatura sme da bude u kotilici u vreme koćenja? Koliko prvih dana je kritično za male kuniće od niskih temperatura?

Kao što je već ranije pisano, sve ovisi o majci, odnoso o gnijezdu koje "savije". Ako se dobro očupa i pokrije mlade, nemaš brige ni na - 10! Ja sam ipak prošle godine za vrijeme temperatura do - 15 stupnjeva majkama koje su se prvi put kotile stavljao sijalice ispod kotilica...

Slažem se sa Toma13, sve zavisi o gnezdu i majci.Po literaturi temperatura u kotilici trebala bi biti 30 stepeni,ali provereno kad ima dovoljno slame i dobro se očupa,lepo ih pokrije onda zime nema i u minusu.Kote se bez problema.

Ja izbacim niplice i flaše i stavim široke i duboke posude u kojima kad mrzne, mrzne postepeno prvo gornji dio, pa kunići još mogu pritisnuti led i popiti. Ali svejedno, ovih mjeseci, svako malo obilaziti, lijevati mlaku vodu. Pogotovo pripaziti na majke sa mladima i pred koćenje. Kasno navečer i rano ujutro najvažnije jer kod mene se sad spušta i do - 15 stupnjeva preko noći...

A dali sme malo soli da se stavi u vodu. Dali ce da im skodi i dali ce da mrzne voda?

Nije bilo nikakvih problema ,ali za svaki slučaj kaveze sam premestio u zatvorenu prostoriju sa tavanom i zastakljenim prozorima i vratima. temperatura je bila -7, -8, a unutra u varijanti sa jednom sijalicom za svetlo voda nije smrznula.
prostorija je nešto oko 3x3.

Nazad
Vrh