Teljenje krava

Bio sam kod ujke juce radili smo silazu kad ono mi pokrivamo gomilu zove ujna teli se krava :) Obliznila se, oba su zenska od Importa. A majka je od Zastrade. Sad je u 5. laktaciji .

и код мене данас принова - мушко теле, отелила се крава од Руђера, отац телета Лаудан

Eh kako je krenulo ,jos kad bi nas ova Drzava obradovala sa premijom i subvencijom oda bi svi imali puno vise volje za rad, srecne prinove svima.

ne znam da li spada u ovu temu ali da se pohvalim ,kupio sam aparat za telenje krava (još nije isproban)pa me zanima da li neko ima iskustva sa njim i kako se pokazao.

Ja sam gledao prezentaciju i cini mi se kao jako dobra stvar kad nema dovoljno ljudi a kad je krupnije tele opet ti treba jos neko.Imaju kod nas na seoskoj farmi ali ga slabo koriste jer ih ima mnogo

Koliko je kostao?

oko 300 evra ,bilo je i za 250 ali puno plastike i ne zna se proizvođač(vjerovatno kina)

- - - - - - - - - -

imam sad junicu za telenje prenijela već 9 dana a ne mogu da dočekam da probam stroj.sad kad me zajebe pa se sama oteli.

narode sinoć isproban aparat za telenje prvi put i ne vrijedi te pare koje sam platio već troduple .izuzetno teško telenje dok nisam mogao da gurnem ruku pored nogu od teleta da vidim kako stoji glava ,krava nezgodno legla ali ovom ništa ne smeta kad sam pokopčao izađe tele kao od šale .i još mi se sviđa što izvlači tele u najboljem mogućem položaju i nema navlačenja krave po štali.moja preporuka svima koji se malo ozbiljnije bave stočarstvom.

hv9kw1.jpg
f4l09j.jpg

evo slika

Ja imam sličan aparat za teljenje već više od deset godina,ne sećam se tačno kad ga je doneo burazer iz Nemačke. Mnogo dobra sprava,ne treba ti niko,niti se mučiš nit se muči krava. Gotovo za čas.

Danas mi se otelila krava, zensko tele, otac teleta HATKE. Krave su bile na ispasi i kada sam otisao po njih tele je vec ustalo i pocelo da sise.

Nazad
Vrh