Teljenje krava

Već godinama mi se krave same tele na pašnjaku, i to je najbolje, prirodno, samo treba da natovarim tele u špediter pa kući. Kravu ni ne vežem za prikolicu već ide sama pored i trubi k'o u svatovima. Celo selo zna....
ČESTITAM na prinovi....

prinova

2cehjn.jpg

- - - - - - - - - -

Jutros jos jedno zensko.

Hvala ljudi .. otelila se 6 dana pre termina , 10.je bio termin . A i tele je islo naopako bas se namucila .

- - - - - - - - - -

A o prvoj muzi da ne pricam.... Morda cela porodica..

Ja ne znam sta cu .. Tri vatrene muze su bile i cini mi se da je ova treca najgora ... to je strasnonista ne pomaze , jednostavno ne daje da se pipne vime ... stegnemo njusku glavu okrenem vezemo zadnje noge krpa na gllavu ma svasta ... ritulja sta nismo probali ..... sad je imala bas dosta mleka ... videcemo sta ce biti ..

Ja ne znam sta cu .. Tri vatrene muze su bile i cini mi se da je ova treca najgora ... to je strasnonista ne pomaze , jednostavno ne daje da se pipne vime ... stegnemo njusku glavu okrenem vezemo zadnje noge krpa na gllavu ma svasta ... ritulja sta nismo probali ..... sad je imala bas dosta mleka ... videcemo sta ce biti ..

Moraš malo primenuti silu.Ako ima otoka to je boli pa zato najviše i odbija.

Jutros je bila za nijansu bolje .. nije bilo skakanja sa zadnjim nogama ko konj ... hvala na savetima .
NOrmalno da brisem.

Jedna junica isto tako nije htela da stoji muke zive vezivao sam joj noge, podizao prednju nogu tada nije mogla da se rita ali zato od besa legne dole i ne da da se muze, onda sam napravio boks 1,2m sa 2m vrata za ulaz i zlaz i onda joj vezem zadnje noge oko clankova pa za stubove od boksai nema mrdanja tako par dana i onda popusti i dolazi sama na muzu,naravno dok se muze dobije koncentrata .

I preziveli smo i danasnji dan .... Ako ovako nastavi ide ona u petak na pijac.

- - - - - - - - - -

A i imam jedan problem , ona mi nije u stali sa ostalim kravama nego je u nekoj stali pitaj boga ovcarnik je to bio pa je to nesto skarabudzeno sad , ubacio sam krave zasusene i junice neke.. pa je tu lose moram da je ubacim us talu sa kravama neku da izbacim da bude do zida mozda ce da bude lakse .. ? mozda gresim ?

Najbitnije da ona kao junica cuje rad muzilice i da bude ukljucena u tok muze, a tvoja je greska sto je bila izolovana i sto je nisi kao junicu povremeno cesao po vimenu.

Nazad
Vrh