Teljenje krava

Takvo minijaturno tele imao sam i ja, ali nije moglo vise da napreduje doslo je do velicine koze pocelo je da se nadima i nakon 5 meseci zivota jedno jutro sam je nasao ukocenu.

Evo da se i ja pohvalim nocas mi se otelila krava prvotelka otelila se 4 dana pre roka, posteljicu je izbacila za 6 sati... :ppozdrav:

Kod nas je ovih dana jako izrazena pojava prevremenog teljenja. Za divno cudo sva telad su jako zivahna i zdrava. Desavaju se teljenja i od 250-og dana graviditeta.

hvala svima bice slika.. Zorane kod mene to nije tako izrazeno jer i nemam velik broj krava ali moj komsija koji je ozbiljniji farmer imao je par takvih situacija prevremenog teljenje ali hvala Bogu sva su bila ziva i zdrava..

Drušvo izvolte na čast malo pre mi se otelila krava 291 dan muško tele ali takvo nisam skoro otelio krupno kao da ima mesec dana bilo je povuci potegni sve je ispalo dobro na kraju

Prinova

54wvtw.jpg

Ma šalim se, samo nek je kako treba!:ppozdrav: Oboje su krupni, ona je 38 kg a on 45 kg, prosto ne znam gde su stali, ali krava je velika oko 750 kg. I opet kombinacija muško i žensko, e to ne volem.

Ove prethodne sam prodao, a za ove ću videti, godina je u najmanju ruku luda, kabastu hranu sam obezbedio i to dobrog kvaliteta ali za kocentrovanu se brinem, pa mi je plan da ostanemo na 11 krava i junica i možda još neko grlo više, a sad imamo 20, a sa njima teška mi je računica.:osmeh:

Nazad
Vrh