Teljenje krava

Otelila mi se jedna od najboljeih i najstarijih krava u stali stara 10 godina ovo joj je 8 telenje i sva telad joj je bila muska nazalos krava je imala u 7. laktaciji oko 30l otac teleta Weistmal :0 jel se zna neso o tom biku ?

Otelila mi se krava 304. dan steonosti , tele musko ogromnooo preko 70kg otac teleta WEISTMAL . Bice i slika uskoro :)

нек је користан, и мени се прекјуче отелила крава, мушко теле отац Wiesel, јуче холштајнка мушко теле отац Лаудан, а ноћас побачај :udri: отац H2O

требало је да се тели 5.12 :udri:

иначе имам екстра подмладак Malhax x2, Malket, Webal, Hern, Wiesel, Laudan, Start i Fanger :ppozdrav:

Ni moj podmladak nije los Zastrada ,Imposium , Fanger , Doner :D ja sve su steone do 5. do 7. meseca samo jedna u 8.mesec i tako :) A osemenjene su sve istim bikom iz naseg odgoja zove se HIRT HB: B-227 , sem ova sto je u 8. mesecu ona je osemenjana RADSENOM HB: B-109 :) :) :)

pozdrav dragi stocari.ja sam dejan.neki me i znaju a neki ce me i upoznati.moram malo da vam se ,pozalim,vec je pocela da mi ide na zivce ova moja krava.cetvrto joj je teljenje,predhodna tri je prebacila po tri dana,a sada je prebacila vec pet dana-danas je 290-i i vec mi ide na zivce.zena kad mi seporadjala nisam ovoliko bio nervozan.svaku noc ustajem po tri puta da je obilazim.

HAhahahha......ja imao 304 dana pa nista krava sve normalnoo na termin telenja nije nalila ni vime tek posle pocela da niliva i cim se zateglo vime ona se otelila :) nema brigee ja sam ceko 219 dana i sve bilo u redu !

jos nista.veterinar mi kaze juce ako se ne oteli do 295 dana da udara inekciju.danas je nedelju dana kako je da kazem od normalnog termina znaci od 285 dana kako je prebacila.

само полако и без нервирања, биће све ок, нормално је да краве пребацују преко термина - 285 дан је само просек

285 to je teorija kad se sve sabere pomnoži oduzme dobija se 285 dana, u štali krave govore nešta drugo. Kod moih krava skoro uvek prebačaj oko 10, 15 dana.

Poslednja izmena:
Piksi ako ti vidiš da naliva vime i da se raspušta ne treba veterinar,tek kod 305.og dana se daje indukcija ali po danima verujem da neće ona dočekati to.

zorane 0230 naliva u vime i to ljudski a i otvorila se pozadi pa da kazemo poprilicno evo sad bas nesto sam gledao mislim da joj je vime tvrdje nego i jutros ali mozda mi se cini pa cu videti.u svakom slucaju ne gine mi opet nocas ustajanje.eh da mi bude jos kao prosle godine nisam obilazio uopste,jedno vece dosao moj deda u stalu i kaze ma nece ona jos neki dan treba da nalije u vime jos,medjutim ja slucajno ustanem u tri nocu kad ja u stalu imam sta i da vidim ona se otelila a telence lezi iza nje.e to je posao a i krava!!!pod ovim ne mislim na moju nego na svaku koja se oteli tako.!!!!!!

Nazad
Vrh