Teljenje krava

I kod mene prinova:osmeh:
2mms29e.jpg
[/IMG]
2s9epzl.jpg
[/IMG]

Jutros u 5h mi se otelila najbolja krava, 4. teljenjev po redu, muško tele, otac Valiant, sve proteklo ok. Ko je u blizini ajde na čast.:ppozdrav:

Hvala,hvala, nadam se da će biti i para, ove godine me krenuli muška telad, sad moram praviti objekat za tov. Otac majke je RHF bik, koji nisam siguran, mislim da je neki stariji bik iz Temerina, ona je melez,ovo joj je 5 laktacija, kao da je treća po stasu a vrlo verovatno i po mleku. A telad teli fantazija, njena muška telad sa 13 meseci jedan 570 kg, drugi sa 14 meseci 605 kg. Ovo jutros na rođenju 52 kg.

Nek je korisno i biće to super krava. Baš sam danas gledao njegove kćeri, tako su robustne, čvrste, prelepe. Da ne računam bikovske očeve najbolji bik izplane po mom mišljenju.

Otelila mi se dve prvotelke rodjene sestre bliznakinje osemenjene istog dana razlicitim bikovima jedna sa HATKEOM B-376 , a druga Weinmalom ne znam HB jedna prva oblizni oba zenska druga oteli zensko a druga je prenela ounih 11 dana a prva u treminu ! :)

@Nycolas
Nek su ti korisne, ne sumnjam da će biti prave krave.
@cika_jova
U pravu si, mislio sam na Wiesela, mada je ovaj drugi još i bolji čini mi se.

Otelila mi se junica pre nedelju dana nisam imao vremena da objavim inace zensko tele otac Weistmal Hb ne znam jako lepo brodo tele krupno otac Junice Imposium HB:B-432 !
Muzem je tri puta i polako gura na 25 litra kad se njena majka osemenjavala narucio sma seme Imposiuma jer kazu da je jedan od najmlecnijih bikova u VP a otaj majke junice Rad , sta reci fantasticna genetika ! slike uskoro :D :D

Nek je korisno i tele i ona. Ako je vec dostigla tu ,mlecnost onda je to prava krava. Imosium je fantastican bik, jos uvek se koristi kao bikovski otac. Ajde da nam okacis slike.:ppozdrav:

Prosle noci otelila mi se krava (carski) drugo tele, jednostavno nije bila dovoljno siroka u karlici da prodje ovaj glavonja pa je morao ici carski da ne dodje do komplikacija. Otac je Cedron, tele musko, 301 dan nosenja.
2zxvbc5.jpg

2yw767p.jpg

3geti.jpg

ycgmd.jpg

2ura003.jpg

Neka je koristan-je li sa kravom sve u redu-vidim da ste se namučili-strašno za gledati:ppozdrav:

Nazad
Vrh