Teljenje krava

Nisam u ovo doba bas raspolozen za forum al mi se malopre otelila krava (musko telce) pa cekam da malo dode sebi da bi je pomuzli i dali teletu

Evo i ja da se upisem ovde..naime dugo godina u stali nije bilo blizanaca,sigurno 20ak..i evo ove sezone dve krave za redom,jedna bas malopre..prva je imala musko i zensko,ova sad dve devojke..cuo sam da se te kravice ne ostavljaju za priplod e sad dali ima veze kad su istog pola ili kad su razlicitog..ili u oba slucaja vazi isto pravilo?

Ako su obe ženke slobodno možeš oszaviti za proplod.

Послато са HUAWEI Y560-L01 уз помоћ Тапатока

Još jedno teljenje malo pre i opet žensko tele :ppozdrav: Hupsolova prvotelka, relativno lako teljenje a otac teleta mislim da je Vanmeile. Kako je krenulo za dva meseca ću jednu aukciju da organizujem.:osmeh:

Krava mi se otelila pre oko dva i pol mjeseca,vec je vodila al gotovo svako drugi,treci dan mozemo nac bijele il providjive sluzi na mjestu gdje lezi ili na repu....

Sta mislite....jel to sluti na neku upalu ili je nesto drugo

Hvala momci, baš me krenulo sa ženskim teladima. Zasad ću ih gajiti, pa ćemo kasnije uraditi selekciju. Vanmeile je odličan bik, ovo je 4 njegova ćerka kod nas, doduše sve su male još, ali obećavaju. Što se tiče sluzi, dve dok je staklasta i pblago zamućena je u redu, ali ako je bela, sa vidljivim gnojem onda je znak infekcije koju bi trebalo propratiti.

Kod nas se sve vise krave pustaju pod bika...cak i ovi veci...drze pokojeg bika i pustaju na krave..

Razlog...dosta ih povada po nekoliko puta..(svaki put po 35 marak)a i zale se dosta na sjemena

Dr .Seljak..korisne prinove...

502ba8c2068ed5721f0715c702fe7c4b.jpg

Hvala momci. :ppozdrav: Nisam preterani optimista po pitanju pozitivnih promena u govedarstvu, ali neka ih, sve je kako treba. A inače bio mi je u planu objekat za tov junadi, a trebaće mi još jedan objekat za muzne krave... :osmeh: Al sve će to da pričeka, da ne pokupe sve Kinezi.

Trenutno imamo 23 grla od čega je 21 žensko grlo, i baš nemam u planu nekih izlučenja a nemamo dovoljno prostora za sva grla, tako da odluke nisu lake. Skoro smo izlučili 2 HF krave i prodali jedno žensko tele, bilo je oglašeno na forumu, inače bilo bi i više.

Trenutno imamo 23 grla od čega je 21 žensko grlo, i baš nemam u planu nekih izlučenja a nemamo dovoljno prostora za sva grla, tako da odluke nisu lake. Skoro smo izlučili 2 HF krave i prodali jedno žensko tele, bilo je oglašeno na forumu, inače bilo bi i više.

Ili da nabavis jos jednog Zicu ili da trgujemo. :)

Nazad
Vrh