TEKSEL OVCE

@Paracinac
Kad odes u Sedlare slikaj to sto mozes i okaci ovde,posebno slikaj te ovnice sto su ostali za prodaju,ako skupim kes uskoro treba ja da odem po 1 pa da vidim jel ostalo sta da valja
:ppozdrav:

majke wintenberg spiljevicev otac teksel iz sedlara
evo jagnjica stari mesec ipo dana...od mog suraka
nlpni1.jpg

2nkpdtz.jpg

1zl4ylt.jpg

Dobro momcadijo,odoh da tamo napisem nesto.(nemo se ljutite)
Post je spojen: [time]четвртак, 25. фебруар 2010. 01:56:59 MST[/time]
Post je spojen: [time]четвртак, 25. фебруар 2010. 10:03:51 MST[/time]
i pozdrav za Velja(u)

pozdrav...interesuje me de moze da se nadje cist texel ovnic sa pedigreom i koja je otprilike cena...samo da nisu ovi iz svilenca jel mi se bas i nesvidjaju... :ppozdrav:

dobro dosao na forum :ppozdrav:
ti su ti i naj cistiji u sedlaru neznam de bi cistije naso teksel do skoro se nije ni znalo za te rase do pre par godina kod njih ti je ovnic 50-60kg 300e sa papirima
oni imaju i ciste teksele a i meleze wintenberg sa tekselom

ja sam pre 2-3 godine nabavio meleza texel-a i vitemberga od coveka iz Dubrave(selo u opstini Knic)...on je imao ovna teksel...ali nije ni blizu kao ovi iz sedlara...dosta je drugacije gradje...sada imam zensku jagnjad od ovog meleza sto sam uzeo...i izuzetno su se dobro pokazala...pa bih sad ponovo uveo teksela...ali zigleda da to nije ista vrsta teksel ovaca,posto sam cuo da ih ima vise(francusku,holandski...)pa me sad interesuje neki drugi uzgaivac ovaca da vidim kakvog oni teksela imaju :ppozdrav:

ubaci sliku tog teksela da vidimo i mi ko krije bolji kvalitet od uvezeni :cao:
Post je spojen: [time]1267544987[/time]

maestro neki put oce neki put nece...nije mi tesko da ubacim ovako ali one pre nisu tele probavo sam par puta,posle si ti ubacio i telo :ppozdrav:

Edited by Maestro: Fotografije bile prevelike, preko 1.7 MB! Obradjene (smanjene) i ubačene kao nove fotografije!

:ppozdrav:

evo malo slicica texel ovcica... :cool:

Edited by: Maestro - Super je kolega, ali na ovaj način (horizontalno) štediš prostor na Forumu, kada ubačiš jednu sliku nemoj davati novi red (Enter), vec samo jedan razmak (Space) i odmah tu Paste druge slike! Srećno!

35_v.jpg

Post je spojen: [time]четвртак, 04. март 2010. 09:53:08 MST[/time]

a kako bi moglo de se ove ovce uvezu direktno iz holandije, odakle i poticu? extra su ovce! bolju i lepsu nisam video.lepsa i od sarole.

spremis pare i zivce za maltretiranje oko uvoza nadjes od koga ces kupiti a kad svwe to zavrsias molis boga da ti se aklimatizuju za sta sam ja skeptik,bolje fr il nemacka za to

bas tako, sve je ovo lepo ali se trebaju posetiti farme tamo i pogledati kakv je nacin gajenja. Texel trazi stacionarnu pasu dobrog kvaliteta i temperaturu oko 20ak stepeni, nista vise.kisa mu ne smeta ali velika toplota ga ubija. Sa saroleom je slicna situacija ali u blazoj verziji. Ako uporedimo nase autohtone rase i moderne rase drugih zemalja gde su nastale i gde se uspesno gaje onda je jasno zasto te moderne rase ne mogu kod nas uspeti , upravo zbog klime. Nemci imaju drugacijeg i Safolka i Texela, u odnosu na Englesku i Holandiju ne zbog toga sto ne vole meso vec sto zivotinje takve konstitucije ne uspevaju da postignu zadovoljavajuce proizvodne rezultate u takvim uslovima gajenja.

Nazad
Vrh