TEKSEL OVCE

slike ostavljaju bez daha kako izgledaju kad se ošišaju mora biti kao bilderi (ne koristim smajlije ali bi tu trebao jedan cool)

Trebalo bi da bude i slika kad se osisaju,nada se masinicom ce to odradit pa ce se videt sve lepo
Treba to videt i uzivo,slika ne pokazuje bas sve,zaista su impresivne uzivo,kad god odem kod njega odusevim se uvek su mu bolje nego prethodni put(medju prvima je poceo s texelom da radi,pre uvoza jos dok su bili pretapani bez papira,Bajmok itd)

lepi snimci, pogotovu jagnjadi
Sta kazete na debljinu nogica, da li je ovo mala koscatost, manja debljina kostiju nego kod W ili je za dobru misicavost ipak potreban odgovarajuci skelet?

Dokaz da moze na tankom skeletu da se drzi masa je sarole,al ipak ja volim kad vidim stameno jagnje sa debelim nogama,naravno da se klanicarima to ne svidja al ko ih sisa:):)

ma ljudi to sa kostima je samo zvaka da se spusti cena vintembergu, jagnje ako je od samog rodjenja dobro hranjeno bez propusta ako ima ledja i butove, stoji kao panj da je i 100puta vintemberg nema tog klanicara koji ga nece uzeti... Pola njih, mozda i vise od pola klanje samo radi usluzno tj prodaje citave jaganjce(uredjene) tako da njih i ne zanima previse procenat cistog mesa nego procenat mesa i kostiju :bravo:

Bogme po ovim novim slikama sa izlozbe ni W nije sto je nekad bio,nije to vise vreca kostiju,cak naprotiv
sto se tice toga kako je kod nas,kad je velika ponuda biraju,kad nema jagnajdi uzimaju sve s reda pa i W,koji nije bas popularan bar kod mene
Jagnje koje je stameno u 99 posto slucajeva se lepo razvije,to je meni npr jako bitno
:ppozdrav:

Zanimljive slike za poredjenje tipova texela u svetu
e8lmv5.jpg

5mn1h3.jpg

242cuow.jpg

2ja2yx.jpg

23mq2dt.jpg

whidki.jpg

11hxjsi.jpg

Post je spojen: [time]1272901379[/time]
slika 4-Blue texel
slika 5-Holandski tip
slike 6,7-Francuski tip

Sve je to dobro samo su nijanse u pitanju
Evo ga moj godisnjak posle sisanja,u istim uslovima je kao i dr ovce,non stop na pasi kad je to moguce,dnevno prosecno pesace oko 5km na godisnjem nivou (pasnjak pored reke je udaljen 4 km od kuce) i ne smeta mu to,menjao je zube pa je malo smrsao
2mheads.jpg

k4vyu8.jpg

:haha: :haha: :haha: ma sve ce to za 15 dana da se uravni,nikad nisam bio neki frizer:),dok se ne obezbedi masinica ovako cemo
obzirom na uslove drzanja ja sam zadovoljan(mesec dana ga ubacim u tov i on je kao tenk),ima ok potomke to je najbitnije

evo texela iz sedlara...odusevio sam se na sajmu...jedino za njih i za Sarole ovce je vredelo ici...

zenska jagnjad od oko 70kg

50nt54.jpg

33o5v07.jpg

ovan tezak oko 130 kg

4kz3wj.jpg

muska jagnjad teska oko 80kg
x6himg.jpg

6t06mf.jpg

trazi 350e za muske i 300 za zenske.. :udri: :udri:

nije u pitanju samo pripremanje za sajam...nego oni sa W i ostalim "cistim" rasama nisu smeli da pokazu sta je ispod vune...

Nazad
Vrh