Tarupi

Lepo, lepo, odrzavanje je MAJKA!

slavonac je napisao(la):
bećarino svaka čast-samo malo je teška za ferđu :haha: :haha: :haha:

A čuj malo je težak za njega i zato kad idem u korovusini preko traktora onda idem 1 ili 2 sporom, a inače 3 spora i gas.

Na njemu sam stavio nove vinklove na mjesto starih nosača klizača, napravio sam nove klizače (crne boje su) koje prije nisam imao, piksirani su nosač točka, nosač noževa, držač nosača, promjenjeni ležajevi i semering u multiplikatoru, stavljen štitinik za kardan na multiplikatoru,stavljeni novi noževi i istokarene čahure za iste, stavljena iskrojena guma na zadnji otvor tarupa, sve obojano u tri ruke sa temljenom i jedna ruka završnom bojom i to je to. Sad brije samo tako.

Slika noža, a na tarup idu dva komada. Ovi ostali tzv. tarupi, rotacijske kosilice itd. se mogu sakrit iza ove pile. ::namigivanje::

pozdrav svima za rakovicu 76 koji mi tarup predlazete za kukuruzovinu, i gde se mogu naci kod nas koji su najbilji, pozdrav svima

Jedno pitanje;
kupio, napravio remont i vec 2g se njime sluzim, prezadovoljan sam jedino me muci sto neznam odgovoriti cija je to proizvodnja kada me pitaju pa da vas cujem.
wk4x7m.jpg

Evo jedne zanimljive kombinacije na tarupu. Lanac je predviđen kada se radi na terenu gdje ima puno kamena, žilja..., a može umjesto lanca se može staviti i kalsični nož. Sliku sam napravio na jednom poljoprivrednom sajmu u Španjolskoj.

@harry: Jedno pitanje, ako nije greda. Zašto nisi stavio gume na otvorene bočne strane? Na videu se vidi da biljni ostatci dosta frcaju okolo. Malo mi se to čini opasno.

Bećarina pusta je napisao(la):
@harry: Jedno pitanje, ako nije greda. Zašto nisi stavio gume na otvorene bočne strane? Na videu se vidi da biljni ostatci dosta frcaju okolo. Malo mi se to čini opasno.
Stavljao sam,ali kad radim kukuruzovinu ili nesto sl. guši ga,a ovako ne.U principu ja ga koristim samo za voćnjak,ali može i dr. stvari.Za vrijeme rada nebi niko smio biti pozadi najmanje 25 m.Evo moj prilog na youtube kako to izgleda u kukuruzu.
[youtube]http://www.youtube.com/v/DA9TZOZD7yY&hl=en_US&
fs=1&[/youtube]

Edit by Dragan18: ubaceni YT tagovi

cek ti to pravis komercijalno , jel?
ajd posalji cijenu na pp
nije li malo prebrzo ako je tolika redukcija :sta:

ne postoji bolji tarup od pobedinig,bocsni dva reda.imt 555 drugom brzohodnom pun gas i pici.cim budem nesto tarupirao postavicu snikam,da vidite kako se tarupira.tarupi koji idu za traktorom to je sve kesa.i vidim da ivi novi tarupi ostave motke od pola metra.za tarupom kukuruzovina mora da bude odbrijana do zemlje. :ppozdrav:

Imamo cetvororedni tarup pobeda, vuceno-noseni. Jako dobar tarup, lepo isecka biljnu masu jer je nazad zatvoren. Sa Zetorom 7211 smo radili 5 sporom, 1 brzom pa i 2 brzom. :D

Radimo sa dvorednim tarupom vec desetak godina Poljostroj Odzaci pogonimo ga IMT 540 drugom a redje trecem sporom sa njim radimo samo kukuruznu šašu . Pokušao sam da ga pogonim sa rakovicom 65 zato što ga slabiji traktori teško pogone ali zbog loše preciznosti hidroulika nisam bio zadovoljan njegovom obradom šaše.
U sezoni ulazimo uvek sa novim nozevima (sto ostriji traktor lakse pogoni) radimo od mraka do mraka dosta usluzno u sezoni koja zna da potraje . U danu ne moze se vise od 4ha preci to je i rekord do koga sam ja dostigo biio je u sest parcela i četrnestočasovno radno vreme dok u sitnijim parcelama ide do 3ha .
Moja preporuka u sezoni je svakodnevno proveravati ulje u reduktoru dva puta podmazivati ležajeve i stalno odrzavati oštre noževe (bar koliko je to moguce) i nema problema samo po gasu .
Evo nekolko slika o njemu
2gvsavt.jpg

9fto5i.jpg

25ib5mf.jpg

24neba1.jpg

Nazad
Vrh