Tarupi

To je verovatno malčer (mulčer), za slamu mora da ima kontranoževe ili nešto da ne dozvoljava izbacivanje neiseckanog.
Koliko para, toliko i muzike. Imaš na jt recenzije

Da li neko ima iskustva sa onim tarupima iz Raske od oko 1000 evra, sa cekicima, za tarupiranje slame. Znam da se najvise koriste u vocu ali meni bi trebao samo za slamu. 539 je u pitanju.
To ti nije tarup za slamu. Kao što reče @Boderlica , mora imati i kontra noževe i usmerivače i ravne noževe umesto čekića... Ukucaj u gogle, Vektor Bečej pa ćeš videti kako treba da izgleda.

To ti nije tarup za slamu. Kao što reče @Boderlica , mora imati i kontra noževe i usmerivače i ravne noževe umesto čekića... Ukucaj u gogle, Vektor Bečej pa ćeš videti kako treba da izgleda.
Ok, druze sve jasno, i sve znam, nego rekoh da nije neko radio s njim pa da podeli iskustva. Imam ja tarup -sisalicu onaj sa difom od auta, nije ni on za slamu ali u nekoj dobroj meri odradi posao. Sto rece Boderlica izbacuje deo slame ne iseceno i to je problem, ali deo ipak samelje. Da bi bilo dobro mora bar dva prohoda po slami i opet negde ostane neisecena slama i neda orati.

Poslednja izmena:
Tako sam i ja muku mučio sa običnim Pobeda tarupom. Prvo sam postavio uspravne noževe, zatim sam dodao usmerivače i na kraju dodao kontra noževe. Sad radi dobro.

Sa kojim silikonom sprecavate reduktor da curka? Znam da ne bi trebalo da curi nigde i sve to, ali takva je situacija, dobio sam ga takvog na upotrebu pa vidim da je bio neki silikon

Silikon za dihtunge,a tu ne treba da je nzm kakav kvalitet jer nema temperature kao na motoru.Mozes i obican k2 crveni,ili Hoftof ako nadjes,ja kupio nekoliko sa kp,isto boca pod pritiskom kao Victor Reinz,nesto vece zapremine,a 3 x jeftiniji,made in Germany isto.

Ajde jos ovo da pitam iskusnije, kako naspanujete kajseve najbolje i najlakse? Otpustio sam reduktor da bih ga lepo zasilikonisao (da mogu i dodnji deo da lepo sredim) i naspanovao posto je bio malo pomeren u odnosu na remen od osovine moticica, da kazem malo u koso je stajalo....sad kada ih stavim da budu u osi tesko mi je da rukom zatezem tj vucem reduktor da bih zategao kajseve i drzao u pravac sve to....da li se to sve steluje na ona dva srafa sto kao upiru od nazad u reduktor sto ga kao drze od nazad? Sto nemaju rupu samo udaraju u zid reduktra ili ima neki drugi nacin? Ili je bas potrebno dvoje za sve to?

ne nisam, samo sam video da imam par nedoumica pa sam stao sa cackanjem....pisacu ti u pp da ne davim ovde bzv temu :/

Nazad
Vrh