Tarupi

Da li neko ima iskustva sa onim tarupima iz Raske od oko 1000 evra, sa cekicima, za tarupiranje slame. Znam da se najvise koriste u vocu ali meni bi trebao samo za slamu. 539 je u pitanju.
To ti nije tarup za slamu. Kao što reče @Boderlica , mora imati i kontra noževe i usmerivače i ravne noževe umesto čekića... Ukucaj u gogle, Vektor Bečej pa ćeš videti kako treba da izgleda.

To ti nije tarup za slamu. Kao što reče @Boderlica , mora imati i kontra noževe i usmerivače i ravne noževe umesto čekića... Ukucaj u gogle, Vektor Bečej pa ćeš videti kako treba da izgleda.
Ok, druze sve jasno, i sve znam, nego rekoh da nije neko radio s njim pa da podeli iskustva. Imam ja tarup -sisalicu onaj sa difom od auta, nije ni on za slamu ali u nekoj dobroj meri odradi posao. Sto rece Boderlica izbacuje deo slame ne iseceno i to je problem, ali deo ipak samelje. Da bi bilo dobro mora bar dva prohoda po slami i opet negde ostane neisecena slama i neda orati.

Poslednja izmena:
Tako sam i ja muku mučio sa običnim Pobeda tarupom. Prvo sam postavio uspravne noževe, zatim sam dodao usmerivače i na kraju dodao kontra noževe. Sad radi dobro.

Nazad
Vrh