Tarupi

zinteresovan sam za pobedinu dvoredni bocni tarup!jel ima neko od vas na prodaju,i koliko ::novac::

Peter je napisao(la):
Imamo cetvororedni tarup pobeda, vuceno-noseni. Jako dobar tarup, lepo isecka biljnu masu jer je nazad zatvoren. Sa Zetorom 7211 smo radili 5 sporom, 1 brzom pa i 2 brzom. :D

Jel imaš koju sliku od tvog tarupa, našao sam jednog u oglasima ali neznam kako izgleda. Kako ga zetor podnosi. :ppozdrav:

Evo malo IMT "tarupa" u akciji. 100 KJ drzavne zemlje koju smo uzeli u zakup je bilo u takvom stanju da sam morao sve da tarupiram :udri:. Bila je posejana psenica ali je ovrsena samo na nekih 30%, naravno bez secke :zli:. Prethodni zakupac je posejao psenicu pocetkom decembra u jako lose pripremljenu i blatnjavu zemlju pa je nicanje bilo izuzetno lose. Kasnije zbog kisa je lezala voda tako da je psenica skoro totalno unistena. A gde voda nije unistila bila je tako retka da je izbio korov i toliko porastao ( do 2 metra ) da zbog toga nisu mogli da ovrse. Najverovatnije da nisu nikada ni bili da vide tu psenicu jer su dosli da je vrse sa 2 Lexiona i 3-4 kamiona ko da ce da bude zita na vagone.

2wp04yf.jpg

14ad4lt.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-57A0nlbNeg[/youtube]

Koja ti je bila potrosnja goriva po kj ili ha sa ovim traktorom?
zar nije bilo rentabilnije vuci ovo sa nekim manjim traktorom?

Spajki je napisao(la):
Koja ti je bila potrosnja goriva po kj ili ha sa ovim traktorom?
zar nije bilo rentabilnije vuci ovo sa nekim manjim traktorom?

nisam merio ali je potrosnja bila jako mala, mnogo manja nego sa bilo kojim manjim traktorom. Napunio sam rezervoar pre nego sto sam poceo i nisam morao da dopunjujem ( a nisam ni pogledao na kraju koliko je preostalo ). Sad nastaje onaj trenutak kada cete pomisliti: " ma laze sigurno ". Razlog zasto je potrosnja tako mala se moze videti u jednom trenutku kada sam snimao instrument tablu. Radio sam na 1200 obrtaja motora sa ukljucenim 540E, i imao sam 420 obrtaja na kardanu. Radna brzina od 4.5 km/h ( na snimku je ta brzina ) gde je bio najveci korov pa do 8.5 km/h gde je bio manji.

Poceo sam sa rusem da radim ovaj posao ali je hteo da crkne koliko mu je bilo tesko. Kao sto sam naveo u svom prethodnom postu korov je ponegde bio 2 m visine ( zelena ambrozija, loboda itd ). Radio sam sa njim u 2 kornjaci i cesto sam morao da pritiskam kvacilo kako bi se "povratio" jer je gubio obrtaje.

Ma ne mislim ja da ti lazes,nego me je bas interesovao odnos utrosenog goriva traktora te snage i ove masine sa kojom je u kombinaciji. NH na 1200 ob/min i rusa na 2200ob/min, mozda je cak potrosnja na strani NH.Dovoljno mi je sto si rekao da si uradio tu povrsinu sa punim rezervoarima i da ti je ostalo :D (~3lit/kj) :ppozdrav: :ppozdrav:

Provereno.E, sada što se delova tiče kao i sve strane mašine, a poznajem i generalnog zastupnika pa možemo otići do njih ako imaš želju (kada dodješ ponovo na studije u NS) pa se sam raspitaš šta te interesuje.

Pozdrav prijatelji i ujedno jedna molba, pravio sam tarup rucne izrade od diferencijala i malo gvozdja slicno kao clan harry.koristim ga vecim delom za kukuruzovinu' problem je u tome sto mi mnogo opterecuje traktor.Vucem ga imt 533 i to prvom sporom i skidam jedan red kukuruzovine.Mene interesuje dali postoji neka caka da se ubrza i da ne opterecuje traktor jer imam potrebu i da malo rentam sa njim.Unapred hvala.

juznijetuznije je napisao(la):
Pozdrav prijatelji i ujedno jedna molba, pravio sam tarup rucne izrade od diferencijala i malo gvozdja slicno kao clan harry.koristim ga vecim delom za kukuruzovinu' problem je u tome sto mi mnogo opterecuje traktor.Vucem ga imt 533 i to prvom sporom i skidam jedan red kukuruzovine.Mene interesuje dali postoji neka caka da se ubrza i da ne opterecuje traktor jer imam potrebu i da malo rentam sa njim.Unapred hvala.
Koji si diferencijal koristio?

Dragan18 je napisao(la):
dal neko zna kakvi su "NOBILI" mulceri -taruperi ? :cao:

Dragane ovo se koristi za tarupiranje trave u vinogradu i pored puta. nema istu primanu kao masina sto je koristi cici. :ppozdrav:

@juznijetuznije
Jel to rucni rad? Kako izgleda ispod? Ima samo jedan noz ko kosilica za travu?

drugari recite mi koji je terup dobar za kukuruzovinu a da ga moze vuce 539 i za koju ::novac:: bi moglo da se nadje polovan u solidnom stanju HVALA

Nazad
Vrh