Dragane znam ja dobro sta je cekic na malceru a sta je noz... Imao sam nozeve sa SIP beraca na mojem malceru i to 28 komada. dva reda "lijevih" i dva reda "desnih" naizmjence. malcirao sam od travnjaka do sikara kojekakvih stvarno svega i svacega. Malcer je bio vucni ZMAJ proizvodnje koji ide pokraj traktora tako da sam ga terao po kojekakvim kupinama a traktor je isao po pomalciranom.
U slami bez fiksnih protunozeva neces postici nista, samo mozes pogorsati stvar. Kao sto rekoh slamu koja stoji na strnju samo "zabije" blize zemlji, sjeckanja tu nema jer nista ne zadrzava slamu u malceru, nego ona kroz njega samo "proleti". Ako komsija nije poorao strnjake, poslikat cu da vidis kako je to "pomalcirano" malcerom s cekicima, brijano do zemlje i opet ima slame u otkosima koliko ti srce zel ia to nije posao...
Netko na forumu je od vucnog zmaj malcera pravio vucnu sjecku za slamu i to je i meni bio cilj ali eto, desilo se da prodam malcer ali je covjek fino odradio protunozeve i stavio klatece ravne kao za sjecke za kombajne na rotor, haubu podigao i na nju stavio usmjerivace mase da se slama rasiruje po cjeloj sirini otkosa i stroj radi SUPER.