Tanjirače

Al sutra kad budes prodavao Tupanjca i Amazone videces razliku.
Mora biti jeftinija da bi je kupio. Pre bih dodao jos te 3000 pa kipio Amazone. Prikatelj ima catrosa vucenog od 3 m oko 16 godina, kupljen nov. Tek je sad menjao diskove.
Naprosto Tupanjac je preskup i to je to.
Aj sto je tuapanjac preskup nego je Satex jos skupljiji…Po meni tupanjaac broj 1 pored ostalih Satex, Ilgi,Landstal i ostale turske ekipe.
Ja kad bih uzeo sad nesto uzeo bih ili Kvenerland ili Tupanjac.
Drugar uzeo Lemken 5m nosena dao 30.000e nista specijalno, mislim da tuapanjac od 4m nosena radi bolje od nje.

Kupio povoljno Vučnu tanjiraču MBV Z728, jeste malo varena i jedan ležaj je loš ali sobzirom na cenu isplati se ulagati,
Na jednoj prednjoj sekciji oba nosača ležaja mi stoje krivo, a na sekciji pored sve stoji pravo, pretpostavljam da se greda iskrivila na mestu gde se šrafi nosač ležaja, e sad kolike su verovatnoće da ću morati i nosač ležaja da ispravljam(menjam)?

nfMYsef.jpg

Proveri, vidi se okom, verovatno se lezaj u svom kućištem usukao. Ja sam kod mene to prepravio, navario nosaču jos jedan taj U profil sa šrafom 24mm i navario na nosaču (baterije, čistača i ležaja) flah iste debljine sa rupama, i to sad godinama ne mrda

Ja sam to ojacavao da ne drzi samo 2 srafa nego 4, nije vise ni pomislila da se iskrivi, ferocoop je u pitanju.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Koji su problemi? Ja zaista nisam naišao na problem, mada tek je godinu dana kod mene pa i nije baš merodavno donositi bilo kakav zaključak o kvalitetu. Što se tiče kvaliteta rada, to mogu da kažem da je na visokom nivou.
Gisi u masi...gledao prosle jeseni u kukuruzistu i u tragu od 8 redi adaptera nije mogla da proguta masu, pa su popalili bili kukuruziste da spreme za psenicu...to takva tanjiraca ne bi smela da radi sa tolikim tanjirima...trazi i veliku dubinu rada da lepo izmesa masu...sve u svenu skupa igracka koja radi polovicno...

A opet daš tolike novce i onda ti pucaju nosači valjaka. Nije Lemken sveto pismo, ista stvar je i sa tanjuračama. Gdje ima manje mase radi bolje, a opet u velikoj masi nije ništa posebno bez obzira na lovu...

@paorpaor
Brt upravu si tupanjac ima jednu manu veliku. NE moraš dva puta da teraš iz prvog sprema ....
Kao i svaku drugu kratku tanjiracu jer lepo zamaskira ostatke zetvene zbog ugla tanjira i na kraju valjaka koji sve to izmrcvare...i brzine rada na kraju...inac ebila nosena, bila vucena svw tanjirace su jendo nuzno zlo....

Gisi u masi...gledao prosle jeseni u kukuruzistu i u tragu od 8 redi adaptera nije mogla da proguta masu, pa su popalili bili kukuruziste da spreme za psenicu...to takva tanjiraca ne bi smela da radi sa tolikim tanjirima...trazi i veliku dubinu rada da lepo izmesa masu...sve u svenu skupa igracka koja radi polovicno...
Ja to prošle godine nisam imao, a tanjirao sam dosta kuruzovišta. Meni nije zaštopala ni jedan jedini put. Videćemo sad ove godine kako će ići...

Da se ne vracam unazad u temi...ima li ko iskustva i kakva su misljenja sto se tice FOP Becej i Growmak kratkih tanjiraca? Cenovno su prihvatljivije od zapadnih i Tupanjca...Kod nas u selu lokalni tajfun ima dve Fop,4 i 6 metara...a moj poznanik iz Opova Growmak 3,25 m...obojica ih hvale na sva usta.

Fop od 3m sam gledao na Spitu u Kaću, nije radila ništa, mada sam primetio da je valjak bio skroz spušten, da tanjirača ide na najmanju dubinu. Da li je loše radila zbog toga ili ne, stvarno ne znam.
Imao sam i snimak, možda ga mogu pronaći.

Kod nas je imaju od 4m,i radi dobar posao. Tanjire su menjali mislim nakon 6 godina rada, a uradila je dosta, koliko tačno, nemam pojma.

U vezi lemkena, cena od preko 20 000e je za rubin 10, gde baterije idu u X izvedbi i nema kose vuče, dok je rubin 9 koja je pandan tupanjcu, čini mi se bila na akciji oko 18 000e +pdv, ali cevasti tip valjka.

Aj sto je tuapanjac preskup nego je Satex jos skupljiji…Po meni tupanjaac broj 1 pored ostalih Satex, Ilgi,Landstal i ostale turske ekipe.
Ja kad bih uzeo sad nesto uzeo bih ili Kvenerland ili Tupanjac.
Drugar uzeo Lemken 5m nosena dao 30.000e nista specijalno, mislim da tuapanjac od 4m nosena radi bolje od nje.
Satex preskup, a plastelin kvalitet. Samo ih izgled vadi

Nazad
Vrh