Tanjirače

Trebalo bi da se ponovimo, ako sve prođe kako treba
6444bfb68833bc66091cf4d613706b7b.jpg
7e4f56708533a4a7088e8c1691f28036.jpg
23b45eee093c42413389e58373de9f00.jpg
8086b6e6f2fb55b301fc40bd6f11f695.jpg

Da, to se uklapa u budžet kao i Kverneland qualidisc koji je skuplji za oko 500e. Moraću otići do Klečanske zadruge da se raspitam malo i da vidim kako radi Tupanjac tanjirača, oni ih imaju... Koju Ilgi tanjiraču vredi razmatrati?
Jel stigla tupanjac kratka? Čeka probu ili je već uposlena, ali ne stižeš da napišeš utiske?

Jel stigla tupanjac kratka? Čeka probu ili je već uposlena, ali ne stižeš da napišeš utiske?
Stigla u petak kasno popodne pa nisam stigao taj dan da je probam a u subotu imao neki rođendan pa nisam radio tako da je sačekala nedelju.
Za sad sam odradio nekih 35kj, 10 kuruzovište, 22 suncokretište i 3kj podrivenog strnjišta. Suncokretište sam zeznuo u prvom prohodu, nisam mogao čekati neku kišu i poizvaljivao sam televizore vučenom v tanjiračom i to je jako lepo sredila ova nova tanjirača. U kuruzovištu pošto je bilo mase stara tanjirača u prvom prohodu srećom nije mogla duboko ići pa nije napravila cirkus kao u suncokretištu i tu je ova nova napravila izvanredan posao. Probao sam je i u celac u kuruzovištu koje planiram da orem, spustio sam je do kraja i tanjirača bukvalno ore. Naravno, to je samo radi probe mogućnosti bilo, uradio tako dva prohoda i posle poplićio kad sam otišao dalje da spremam za žito.
E u podrivanom je jebada. Gušila mi je tu samo tako. Napatio sam se poprilično. Na kraju sam prednju bateriju zadigao malo na poluge i tako sam isterao do kraja.

Ne, drži u fiksnoj rupi.Kod mene nema šlicovane, fiksne su a nisam još probao kako ide u strništima.Kad razbacam stajnjak pa ću onda.Sve mi se čini da su uslovi jako loši, suvo i tvrdo pa ne može mašina da dođe do izražaja.
Citam malo iskustva kako ko radi sa kratkom i u kojim uslovima.. Kakva je kratka tanjiraca po pitanju rada u vlaznoj zemlji ? Bio sam malopre u suncokretistu odozgo suvo ali cim se malo zagrebe vlaga je tu, kukuruziste je verovatno blato ispod biljnih ostataka..

Na diskove ne lepi toliko ali nalepi na valjak i zaguši pa se drndaš sa njim.Najbolje radi u vlažnom i suvom ali ne baš onom kamenolomu.

Izjutra cu na parcele koje su vise preko dana okrenute prema suncu i tu mislim da ce ici pogotovo suncokretiste a popodne cu na one zapadne.. Ako ne bude moglo batalicu sta da se radi ali me nervira jer opet u ponedeljak i utorak najavljuju neku kisu ako docekam to opet ce me odloziti za jos nekoliko dana..

Nazad
Vrh