Tanjirače

Šta onda od tih kratkih nošenih uzeti a da je stvarno dobro? Lemken rubin 10?
Vrlo diskutabilno sta je stvarno dobro jer niko nije video sve tanjrace u radu na istom terenu.
Kad su dobri uslovi, skoro svaka radi dobro, problem su ovakve godine. Suncokretista i sojista će uraditi svaka, Tuluziniste kad ima mase je problem dobro zamesati. Po meni bi tu najbolje radila kombinacija gruber I tanjirača.
Mozda bi i ta kverneland lepo mešala da ima krupno nazubljene tanjire, ali ne moze se birati, sto je glupo. Imaš u selu, ver si je video u radu, kod nas ima od 3m zahvata.
Lemken rubin jeste top, ali preskup. Amazon catros lepo radi.
Zavisi koliko si para voljan dati.
Tupanjac jeste dobar, jer su iskopirali lemken Rubin, samo umesto opruga stavili gume za torzije od autoprikolice, kao i svi ostali, ali po meni nerealno skupa.

Šta onda od tih kratkih nošenih uzeti a da je stvarno dobro? Lemken rubin 10?
Ja nemam ni jednu, imam vucenu ali drugar ima Rubin 10, i bio sam kod njega i gledao od lakih zemljista do teskih i prosle i ove godine, kako on hoce da tanjira tako tanjiraca ide nebitni su uslovi, samo je potreban traktor dobar.

Vrlo diskutabilno sta je stvarno dobro jer niko nije video sve tanjrace u radu na istom terenu.
Kad su dobri uslovi, skoro svaka radi dobro, problem su ovakve godine. Suncokretista i sojista će uraditi svaka, Tuluziniste kad ima mase je problem dobro zamesati. Po meni bi tu najbolje radila kombinacija gruber I tanjirača.
Mozda bi i ta kverneland lepo mešala da ima krupno nazubljene tanjire, ali ne moze se birati, sto je glupo. Imaš u selu, ver si je video u radu, kod nas ima od 3m zahvata.
Lemken rubin jeste top, ali preskup. Amazon catros lepo radi.
Zavisi koliko si para voljan dati.
Tupanjac jeste dobar, jer su iskopirali lemken Rubin, samo umesto opruga stavili gume za torzije od autoprikolice, kao i svi ostali, ali po meni nerealno skupa.
Lemken Rubin 10 je odličan, ima u selu kod nas od 3m takva, gledao sam dosta puta kako radi ali mi je mnogo 24.000+pdv. Kverneland isto ima u selu, lepo radi suncokretišta i strnjišta ali je nisam gledao u kuruzovini kako radi. Tupanjca nema niko kod nas.
Budžet mi je negde oko 15-16.000+pdv. Kuhn Optimer ne znam pošto je niti znam kako radi, voleo bi je videti u radu.

Tupanjac i Rubin rade lepo ali krupno pa bi trebalo imati još jednu tanjiraču kao finišerku koja će to usitniti...nema tu kraja.
Kod Ilgija izbor je na 2 modela, Aragon i Atego.
Aragon ima opciju zakošenja prednje baterije, nosači diskova su od pločevine sa ojačanjima.Atego ima fiksne baterije bez opcije zakošenja, nosači baterija su liveni iz jednog dela, navodno može da se okreće u radu bez podizanja što ja ne bih praktikovao.
Radi sitno, ne izvaljuje krupne komade mada nisam nešto mnogo ni radio sa njom da bih zapazio i video šta ima plus a šta minus na njoj.Cena im je u zavisnosti od željene konfiguracije, neki proizvođači imaju u standardnoj ponudi na primer SKF ležaje na diskovima, kod Ilgija se za to doplaćuje.
Mana je i to što ih nemaju na stanju, moraš da čekaš mesecima na isporuku.U mom slučaju čekao sam 4 meseca, prošla mi sezona tanjiranja, samim tim i garantni rok prošao kao krava kroz kukuruz jer je stajala parkirana u mrtvoj sezoni.

Da, to se uklapa u budžet kao i Kverneland qualidisc koji je skuplji za oko 500e. Moraću otići do Klečanske zadruge da se raspitam malo i da vidim kako radi Tupanjac tanjirača, oni ih imaju... Koju Ilgi tanjiraču vredi razmatrati?
Imas u oglasima Gaspardo znam decka sto prodaje isla uz Kejsa 160ks on kupio komplet masina, nju prodaje.
Hocu da kazem znam da nema mana,ostecenja i to nine razlog prodaje. Zna i Matic prodavca.

Nazad
Vrh