Tanjirače

Kod mene se takođe slomio jedan krajnji, dobiće švajsovanje i gas.

i kod mene isto krajnji se skrljao,svajsovao sam ga i ne vredi ne mogu da ga vratim u centar napuko opet prsten moracu nov da kupim

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Došao red i na zamenu tanjira...
dacd8d7cb644f61960a35f66ef69d2c8.jpg
4c6e24880d22a5e5877004011318fcf1.jpg

Ima li neko iskustva sa Sandokan kratkim tanjiračama? Ovi iz MBV kažu da su prodavali za kombinaciju sa Mtz 820 i da može da nosi i vuče bez problema. Gledao sam varijantu 2,5m sa V ring rotorom i 20 diskova teška 1200 kg, s tim što roto može da se u transportu vrati na tanjiraču i onda se smanjuje vaga i nema ljuljanja. Cena 5130€.

Ово је мoje недавно искуство са тањирачом, али не са неком "кратком", какву разматрају у претходних пар постова, већ са комшијином ношеном V типа са 28 тањира. Она има ваљда 600-650 кила и када сам је прошле године испробао по сувој стрњики, радила је као када мотиком окопаваш траву, тј. никако.

Ове године узмем је да радим сунцокретиште и као што смо већ разматрали комшија и ја, боље је када има некакве тегове на њој. Он је ставио на њу три тега од "Раковице" и каже да боље ради, а ја сам је довезао до мог дворишта, скинуо та три "раковичка" тега и спаковао седам тегова по 40 кила сваки, са точкова мог трактора, укупно 280 кила. Хајде ОК на сунцокретишту, са штаповима се избори свака тањирача, али се примети да са теговима тоне много више. Узмем да испоробам на кукурузишту, на мојој њиви одмах поред. Први проход видим да иде и меша земљу и шушке, али је масе много да се избори са њом тек тако. Али већ други проход је био за мене изненађење, и то за разлику од прологодишњег искуства са њом, баш позитивно: ради тањирача како треба да ради. На путу кући, претањирао сам у два прохода једну своју башту где је био кукуруз, па ћу баш да виудим каква ће бити разлика у орању између те баште и њиве где сам је протерао за пробу само уз складове и ленију.

Као закључак, могу само да потврдим оно што је поменуто не једном - потребно је довољно масе, тј. притиска на сваки тањир, да тањирача ради оно за шта је направљена.

Gledao sam te kratke kod Agronovak-a.Većinu oni sami proizvode kod njih u firmi, nisu mi baš nešto zapale za oko na prvi pogled, pogotovo ne završna obrada i kvalitet materijala.

Meni se sviđa kako radi, a da budžim na moju vučenu rotor opet mi se ne sviđa jer ne znam šta ću dobiti, a koštaće igranka sigurno oko 1000€, ovako lepo prodam i dodam pare i radim ko čovek.

Zna li neko koliko je teška OLT 24 tanjira. Otpala mi ona ploćica, a baš me interesuje njena težina, inače je vućem sa fergom i solidno radi.

Ово је мoje недавно искуство са тањирачом, али не са неком "кратком", какву разматрају у претходних пар постова, већ са комшијином ношеном V типа са 28 тањира. Она има ваљда 600-650 кила и када сам је прошле године испробао по сувој стрњики, радила је као када мотиком окопаваш траву, тј. никако.

Ове године узмем је да радим сунцокретиште и као што смо већ разматрали комшија и ја, боље је када има некакве тегове на њој. Он је ставио на њу три тега од "Раковице" и каже да боље ради, а ја сам је довезао до мог дворишта, скинуо та три "раковичка" тега и спаковао седам тегова по 40 кила сваки, са точкова мог трактора, укупно 280 кила. Хајде ОК на сунцокретишту, са штаповима се избори свака тањирача, али се примети да са теговима тоне много више. Узмем да испоробам на кукурузишту, на мојој њиви одмах поред. Први проход видим да иде и меша земљу и шушке, али је масе много да се избори са њом тек тако. Али већ други проход је био за мене изненађење, и то за разлику од прологодишњег искуства са њом, баш позитивно: ради тањирача како треба да ради. На путу кући, претањирао сам у два прохода једну своју башту где је био кукуруз, па ћу баш да виудим каква ће бити разлика у орању између те баште и њиве где сам је протерао за пробу само уз складове и ленију.

Као закључак, могу само да потврдим оно што је поменуто не једном - потребно је довољно масе, тј. притиска на сваки тањир, да тањирача ради оно за шта је направљена.
Consum-ova ima toliko kila fabricki na toliko diskova i radi perfektno. Samo sto su sada preskupe, isplatnije uzeti kratku
Nekad je 28 diskova bila 2500e, a ove lakse po 1500e.

Ja sam pre neki dan uzeo da probam Agronovak od 3m, na librici pise 1450kg. Pun valjak, boga mi fino oseti traktor, vaga čini svoje.

Consum-ova ima toliko kila fabricki na toliko diskova i radi perfektno. Samo sto su sada preskupe, isplatnije uzeti kratku
Да, знам да их је било таквих ношених са масом око тоне на 28 дискова, али ова комшијина је баш лака, што не може, а да се не примети у раду. И да, постадоше оне кратке тема за размишљање и то не својом "кривицом", већ "кривицом" ових класичних.

Nazad
Vrh