Tanjirače

Potreban savet! Hocu da pazarim nosenu x tanjiracu od 24 tanjira. E sad koju kupiti OLT, LEMIND, ili BNT. Lemind ima prednost lakse se menjaju lezajevi, bnt deluje najmasivnije i naso sam je dobro ocuvanu. Tanjiri su nazubljeni i prednji i zadnji kod svih. Vukla bi je Rakovica 65. Hvala unapred!

Za BNT je mali problem naci kucista lezaja. Uzeo sam za Dubicu, ali ne pase, kada se stegne ne moze lezaj da se okrece.

A kakva je sa tezinom u odnosu na olt i lemind i da li mogu da se baterije zakose kao kod leminda? Jer sam sam cuo da se kod olta ne mogu zakositi puno pa zato nece bas i da ide u dubinu. Meni najvise treba za medjurednu obradu u vocnjaku umesto pluga.

5136 probao sam nesto malo u basti radoznalosti samo, nema sta to je za posao koi meni treba melje i po blatu ja sam prezadovoljan,treba jos opruge da stavim i cekamo da se prosusi onda ce biti i snimak ,inace rec je omalo drugacijem uglu flahova
2hog3rq.jpg

mozda da si samo malo smaknuo nosace flahova (zvezde) da flahovi idu blago dijagonalno jer bi se u tom slicaju uvek oslanjali negde na zemlji, nece ti podrhtavati i skakutati rotor , a bolje sitni dzombe i zetvene ostatke nista se ne provuce..

milan89
da bi uradio potreban je alat da uvrnes flah jel nije moguce samo smaknuti zvezde a ovde su flahovi 80x8 mm tako da bi bilo muke uraditi to a i u ritini ce svaki rotor da skace i podrhtava (za cega meni treba)u polju ce da ide kao bicikli

mixer87kac
ja sam usporavao menjac na mom i na jos nekolko takvih traktora on ovu tanjiracu vuce 2 brzom

gledao sam na nekoliko mesta taj iz dva dela i svaki je iskrivljen posto bi trebao da bude svaki po 1,8 metar i to je jako tesko i siroko za taj jedan nosac

295 stranica,ko ce sve pregledati?
Zato bih zamolio za pomoc ako neko zna.Da li na OLT Sava sa 24 tanjira ide lezaj sa oznakom SL 13,raspao se a unutra je drveni prsten,od kosuljice metalne nista nije ostalo.

Da li Oltove tanjirace imaju drvene lezajeve? Nasao jednu 24 diska, plave boje. Kaze vlasnik da ima drvene lezajeve. Pretpostavljam da je to Oltova tanjiraca?

Dali neko zna gde ima da se kupi kvalitetna osovina 35x35 za metal wolf tanjiracu od 30 diskova,u Pancevu nema nigde. . .

Da li Oltove tanjirace imaju drvene lezajeve? Nasao jednu 24 diska, plave boje. Kaze vlasnik da ima drvene lezajeve. Pretpostavljam da je to Oltova tanjiraca?

Tvornicki OLT ima metalne lezajeve a postoje drveni umetci koji se umacu u metalne kosuljice potrosenih lezajeva. Postoje i plasticni ti umetci ali ako je osovina ispravna i metalni traju jako dugo.

Ako ima ona OGROMNA kucista za lezajeve (popunjen prostor izmedju dva tanjura) i rucke za podesavanje baterija kao IMT plug to su leskovacke tanjurace. Na OLT tanjuracama se rucka mora izvuci u stranu i onda se podesavaju baterije na taj nacin... Kad malo pogledas, ima jako puno razila izmedju OLT i leskovackih tanjuraca. Samo su iz aviona slicne ;)

Nazad
Vrh