Ja sam prije imao Leskovačku 24 i sad imam 28 sa drvenim ležajevima i mogu samo reći da je to vrlo zahvalno rješenje. Kao sto je pisano, također ju okrenemo i podmažemo s vremena na vrijeme i nikakvih problema. A i ako odu ležajevi jeftini su za zamjenu.
Sve mi je jasno sem tog dela gde ste obojica rekli da je...okrenete
kako to uspete?? kako je vratite posle??? Nije teska kao velike...ali ima bar jedno 500kg, ako se ne varam...
Tanjiraca od
20 diskova je teska 320kg
24 diska je teska 350kg
28 diskova je teska 380kg
Ja upravo sada menjam drvene lezajeve na tanjiraci Lemind Leskovac. Ja sam nakacio tanjiracu na hidraulik, stavio dva uzvisenja pod zadnje tockove, krenuo nazad, traktor se uzdigao bas podosta, ugasio traktor i sada tanjiraca visi u vazduhu. Lezajevi se mnogo lako menjaju. Odvijes dva srafa za jedan lezaj, cela baterija se i dalje drzi zbog one druge strane koja nije odvijena, zamenis lezajeve i vratis kucista gde su bila i zavijes. Prosto ko pasulj.
E sada, imam jedan problem pa ajd pomozite.
Kupio sam ove drvene lezajeve na oglasima tj ovde
https://www.kupujemprodajem.com/Lezaj-drveni-tanjirace-14265998-oglas.htm i problem je sledeci>
Osovina tanjirace je 57mm a unutrasnji precnik lezaja je oko 56,5. I sta se desava> kada zamenim lezaj, i kada stegnem srafove, onda zbog manjeg precnika lezaja u odnosu na osovinu tanjirace, dolazi do toga da prilikom stezanja srafova lezaj stisne osovinu, i ne mogu da okrecem bateriju posle.
Imam dva resenja:
1. jedno je da nosim kod strugara svaki lezaj da skine pola milimetra unutrasnjeg precnika na svakom lezaju, i to je teza varijanta,
2. da ubacim izmedju gornjeg i donjeg kucista jednu podlosku kroz sraf od oko 1-2mm i na taj nacin kada budem pritegao srafove, trebalo bi da lezajevi ne pritiskaju osovinu "na mrtvo"
Da li je ova druga laksa varijanta skroz ok i prihvatljiva? Ili da ipak nekako stanjim ove lezajeve?