Table za obelezavanje sporih vozila.

Ja planiram da te trouglove na traktore pokacim na sedista unutra u kabinu tu mi se cini naj idealnije da nece smetati,a vide se kroz zadnje staklo kao da su napolju!

Upravo tako !!!::super::
Već par godina prolazim tehnički sa takvim "rešenjem" pozicije te "table za obeležavanje sporih vozila"...

20170714_183708.jpg
 
Znam da sam negde na forumu video ali da me ubijes ne mogu da se setim,a jos kod MTZ-a ima neke rupe otpozadi bas idealno da se trokut usrafi!
 
U rusu trougao zadenem između stakla i brave zadnjeg prozora. Tu stoji u transportu, a u njivi ga izvadim i spustim iza sedišta da bih mogao da vidim radilo.

 
Nas non stop podsecaju na trokut i rotaciju na raznim savetovanjima koja organizuje opstina.Rotacija(kineska od 700din ) je zazivela,mada samo radi ukrasa,dok trokut jos nije.I ko ga ima samo ga na prikolici nosi.Jer nasi putevi su blago receno uzasni!Rupe od pustanja pluga,zetveni ostaci se vade na put,sljive,vrbe,bagrem i ostalo sitno i krupno rastinje tik uz put(ostalo iz doba komunizna kada je celo selo imalo stoku pa su tako stitili useve).Rotacije i ti trokuti mogu trajati dok se ne ode u polje a,sa njina da se covek vrati to tesko.
 
Ovih dana sam pricao bas sa starijim ljudima iz sela o udesima u kojima su ucestvovali traktori
uglavnom bilo je par udesa gde je ne osvetljena prikolica bila uzrocnik, osvetljen traktor ili osvetljen traktor i prikolica nikada
i to u vreme kada niko nije ni sanjao o rotaciji....
 
Stvarno ne razumem sta je toliki problem i zasto tolika odbojnost prema tom trouglu i rotaciji. Ja imam trouglove na svim traktorima, prikolicama, jedan prenosni koji kacim na prskalicu, sejacicu... Takodje i prenosnu instalaciju koju kacim na prikljucke koji zaklanjanju osvetljenje traktora.
Svi smo mi vozaci (auto, motor, kamion...) i ja prvi psujem sve po spisku kad naidjem nocu na prikolicu bez trougla sa jednom pozicijom koja jedva skilji i zaprljana je blatom. Sto se mene tice trougao i rotacija su pod obavezno. A to da nemate mesto za iste su samo izgovori, ako sam ja nasao mesto na mnogo manjim masinama nego sto 90% forumasa ima i nesmeta mi, onda mozete i vi.

Ima jedan lokalni gazda ovde, ima puno mehanizacije, sto traktora, prikolica... Koliko puta sam ga sreo da ceka pored puta na ulasku u grad sa tim traktorima i prikolicama posto policija vrsi kontrolu, a on ni jedne ispravne sijalice nema... Ako nista drugo treba da ga je sramota.

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk
 
Po koliko ti to NA računaš vreću soje ako možeš na sve mašine okačiti trokut?
 
Pa meni je neshvatljivo da pored sve signalizacije mora taj trokut od pola kvadrata lima i jos na zadnju soferku da okacis zaklanja vidik u rikverc,a i u napred kad ides.Ajde da je to nesto razumnih gabarita bar za traktore ili da su dozvolili i one reflektujuce trake,a ne ovako komadinu lima ne znas gde i sta sa njime da radis.Sto se tice rotacija to pozdravljam i podrzavam da mora biti obavezno na traktorima i kombajnima.
 
Da samo što traktor nosi, na vuču prikolica se to ne odnosi
 
Poslednja izmena:
Ja rotaciju palim samo kada vučem ili nosim široku priključnu mašinu dok u ostalim slučajevima ne.Moguće da tako kršim zakon ali smatram da je glupo paliti rotaciju kada ide solo traktor ili vuče prikolicu/ce,nosi plug itd a ne prelazi gabarite.
 
Kad nosiš plug moraš, nama je policija držala predavanja (u sklopu zimskih predavanja) kad su rotacije uvedene.
 
Nazad
Vrh