Table za obelezavanje sporih vozila.

mityoo

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Dec 2008
Poruka
9.188
Lokacija
Ada-Mol
I tako je rotacija izgubila smisao. Pre ovog, sada vazeceg zakona, kad sam vozeci automobil nocu video rotaciju, znao sam da ispred sebe imam vozilo koje je van standardnih mera(berac, velika tanjiraca, spemac i sl.) a sad svako malo neko pa solo ferga pravi disko sa rotacijom. Jednostavno je znak za potencijalnu opasnost izgubila na snazi.
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.384
Lokacija
Srbobran
Nije poenta samo u gabaritima, već i da se upozore ostala vozila da se susreću sa sporim vozilom.
 

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
23.678
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Npr rec PLUG je postala jako diskutabilna, do pre 10-ak godina vecina je bila dvobraznih ravnjaka, dok danas osim ekonomija u svakom selu ima dobar deo privatnika koji imaju velike 3-4-5 brazdi obrtace, pa je sasvim normalno da pale rotacije.
Mada jos uvek ekonomije kad idu u saobracaj sa grdosijama idu u pratnji auta-kombija sa rotacijom. :cool:
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.222
Lokacija
Subotica
Od kako sam imao neprijatnu situaciju da su mi zatajile obe pozicije pozadi (jbg na spoju se izgubio kontakt,a nisam primetio i zamalo da mi se drugar zategne u traktor),od tog doba palim rotaciju na traktoru noću obavezno i kad ide solo. Kada nešto vuče ili nosi palio sam monumentalno. A što se tiče gubljenja smisla... to ipak zavisi od vozača onog drugog vozila. Ćale je imao situaciju gde se lik zamalo zatego u kombajn od nazad,(prošao je ispod hedera) i pored uključenog levog migaleca,tri pozicije i rotacije. Znači vidi se kombajn da svetli danju a kamoli noću. Džaba. Ne hebu živu silu! Taj je verovatno mislio da je migavac ostao uključen... samo ne znam šta je mislio zašto je kombajn prešao u levu traku i skoro skrenuo u put do kuće....
 

sremac84

Član
Učlanjen(a)
13 Feb 2014
Poruka
3.273
Lokacija
indjija
Da li treba ili ne,u indjiji i ja i drugi uvek sve palimo,ko bozićna jelka,bilo dan ili noć...bolje da to sve sija,nego da nas zbog toga zaustavljaju pa nadju ko zna sta jos neispravno...a mogli bi kad bi hteli...retko koji traktor ima pp aparat,prvu pomoć,prsluk...
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.222
Lokacija
Subotica
Danju palim samo ako je za traktor zakačeno nešto van gabarita a ako su prikolice u pitanju onda samo kad idem na magistralne puteve.... Beogradski put ili somborski. Mada u takvom slučaju ne treba rotacija kao ni pozicija,jer realno ako danju ne vidi kompoziciju neće mu pomoći nikakvo svetlo,trougao ni sl. Ali što kaže sremac,upalim zbog plavaca jer samo je pitanje koliko će me ošišati ako me zaustave..... Imam ja i pp i prsluk ali prva pomoć... Jaooo pa taj će dobiti trovanje krvi koga ja previjem!
 

Maky355

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2013
Poruka
99
Lokacija
Gradište - Hrvatska
Što se tiče preglednosti u radu ne smeta ni malo, jedino na tom mjestu treba paziti kada se ide uz kanale koji su zarasli ili slično.


Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
 
Vrh