mixer87kac
Član
I kod mene je niklo jedno 70%. Pa se sad popunjava posle kiše. I to baš lepo. Videćemo kakav će biti...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
što se tiče nicanja suncokreta nećeš imati razlike u prinosu što se tiče kukuruza hoćeš. najgora kombinacija je ako je 80 posto nikao a 20 nije ako je velika razlika u visini to jest vremenska rezlika u daiumu nicanjaI moj suncokret je jako različit (u istoj njivi). Negde je skoro do kolena a negde do člankova. Prvi put sejem suncokret i nemam pojma o čemu se radi.
(I kukuruz mi je takav, ne znam šta se dešava ove godine jer to viđam i na tuđim njivama.)
Što se tiče nicanja, mojom greškom je pongde pliće spremljeno i baterije tamo nisu mogle da imaju zadatu dubinu i taj suncokret je posle kiše nikao. Ali slaba vajda od njega jer te niknute zečevi tarupiraju samo tako... Srećom, radi se o malom procentu naknadno niknutog suncokreta. Nalazim i po koju veću biljku sa odgriženim vrhom, ne znam da su i tu zečevi krivi ili je to srna odgrizla. Neko mi reče da će i te biljke nastaviti da rastu ali da neće imati glavicu.
Traži sunce pa uglavnom bude višlji od ranije niknutog. Mnogo puta nam se desilo na težem terenu ,pogodovo kad su atarom nodetke bile dominantne.Kad mu ovaj veci kasnije pravi suncobran?
А машина са тањирима оштрим једнака дубина сетве и те фореI kod mene je niklo jedno 70%. Pa se sad popunjava posle kiše. I to baš lepo. Videćemo kakav će biti...
Kako bre nema veze sa kisomIzgleda da je iz nekog razloga takva godina za suncokret. I ovde se mnogi žale (a, i vidim) na nejdnako nicanje. Kod mene je MAS nikao nejednako dok je Pionir poprilično jednako. Da li je do sorte ili njive , ne znam. Pionir sam zadnji sejao. Neki 2.-3. Maj.
Vidim kod mnogih da je tek sad negde popnio praznine. Dok su neki već 30+ cm
Mislim da nema veze sa kišom jer sam ja posejao nekih maks 10 dana pre one zadneje dobre kiše.