Suncokret 2026

Jel se nekom desilo da suncokret nakon nicanja prekine sa rastom? Kod mene se desilo sad da je nakon nicanja suncokret prosto stao i ne mrda, izbacio 3-4 lista i zakočio. S jedne strane do komšije 4 reda su normalna, lepo porastao, a dalje do druge strane ostao na 3-4 lista i ne mrda, ima po neki da je izrastao malo viši ali 95% ga stoji i ne napreduje. Sejano je na podrivano strnjište, pratio sam mu nicanje i ujednačeno je nikao sav. Tokom setve sam gledao i stanje vlage u zemljištu, sav je u vlagu ušao. Nije velika površina, 1,5kj. Pored tog imam još 20kj suncokreta na podrivanom strnjištu, na 3 strane atara, i taj sav je dobar nema nikakvih problema.
Prosle godine kod nas se desilo kod jednog drugara da je porastao jedno 30 cm i stao . Nisam ga pitao da li je saznao zbog čega se to desilo. 30% parcele bio normalan .

jel imo neko iskustvo suncokret posle uljane repice ,,,sad prvi put uso u posed bila uljana repica suncokret sav nikakav zut mali a pored moja parcela sve ok i duplo veci u cemu moze biti problem??
KOd mene na repici stoji al zelen i mali,samo ga ospartaj ,ja sam radio prihranu i aminokiseline i ima efekta

Danas radio sirak, i na jednoj njivi mi se provukao cicsk 1 ha , hocu vibslom da radim zanima me da li moram cekati neki rok zbog uskolisnih korova ?

Juče sam bacio 200 kh AN-a po ha na percelu koja mi je promakla. Sve je lepo urađeno koliko je moglo i za grebano.
Šta mi je bolje sutra da posejem soju ili suncokret?

Оне године кад се јечам вршио у ово време масовно су сејали сунцокрет на стрњику. Није стигао за вршидбу не зато што је касно већ је засушило. Био је висине пола метра, можда мало више и исцветао а дебљина стабљике као мали прст.
То може да успе једино ако се залива или ако буде кише (што је врло мало вероватно).

Expres isprskan sa imazomoks mozda ce da se oporavi ali ce sigurno 2,3 nedelje da boluje i na kraju ne znam sta ce biti od njega.
Mislim da je bolje da presejem.

Kakva su vam iskustva sa setvom suncokreta ovako kasno? Kad ce doci za vrsidbu?
Ја сам пре три године сејао 6.6 и стигао је почетком Октобра. Јуче гледам кад сам ишао аутопутем ВС-НС једни шпартају, а једни још сеју тако да није то још касно.

Nazad
Vrh