Suncokret 2026

Jel se nekom desilo da suncokret nakon nicanja prekine sa rastom? Kod mene se desilo sad da je nakon nicanja suncokret prosto stao i ne mrda, izbacio 3-4 lista i zakočio. S jedne strane do komšije 4 reda su normalna, lepo porastao, a dalje do druge strane ostao na 3-4 lista i ne mrda, ima po neki da je izrastao malo viši ali 95% ga stoji i ne napreduje. Sejano je na podrivano strnjište, pratio sam mu nicanje i ujednačeno je nikao sav. Tokom setve sam gledao i stanje vlage u zemljištu, sav je u vlagu ušao. Nije velika površina, 1,5kj. Pored tog imam još 20kj suncokreta na podrivanom strnjištu, na 3 strane atara, i taj sav je dobar nema nikakvih problema.
Prosle godine kod nas se desilo kod jednog drugara da je porastao jedno 30 cm i stao . Nisam ga pitao da li je saznao zbog čega se to desilo. 30% parcele bio normalan .

jel imo neko iskustvo suncokret posle uljane repice ,,,sad prvi put uso u posed bila uljana repica suncokret sav nikakav zut mali a pored moja parcela sve ok i duplo veci u cemu moze biti problem??
KOd mene na repici stoji al zelen i mali,samo ga ospartaj ,ja sam radio prihranu i aminokiseline i ima efekta

Nazad
Vrh