Suncokret 2025

U Ponedeljak 25 Avgusta izasli u polju ja, sin i kolega @talianu ujedno testirati dron kojeg je kupio ove godine i isprskali par parcela pod suncokretom gde je druga godina arende ( prosle godine bilo psenice) i iznikao samonikli pobesneli mutirani suncokret kojeg da nisam isprskao ko zna koliko bi vlage imao i ko zna kad bi ga skidao da sam cekao da sazri taj samonikli!
Danas smo skinuli i zavrsili sa suncokretom za ovu godinu!
Na jednoj parceli radili sa 4 l/kj totala i nekih 9 l vode po kj i tu je dejstvo bilo nesto sporije u odnosu na jos 2 parcele gde smo radili sa desikantom (Sirius) sa 2 l/kj.
Letelica je strava i savrsena, nosi 40 lit ukupno tecnosti i osim jednog nedostatka a to je prilicno brzo praznjenje baterije nema drugih nedostataka!
Nije nam ni to predstavljao problem jer kolega ima uz dron 3 baterije a ja sluzio za vozikanje kolima do kuce i punjenje koje traje 20 min po bateriju!
Sve u svemu posao uspesno odradjen i krajnji cilj je postignut iako sam trebao dejstvovati bar 7 dana ranije kad je redovni posejani suncokret bio zeleniji.

Pozdrav i hvala Gorane!

Ovde je Sirius odradio:
( Parcela od 2 kj i bilo je na nekih 30% strava od samoniklog)

d31c3f2d9fa9b09f3f9be225e45bbe75.jpg

Ovde total:
Parcela 4.8 kj ( bilo je na 50% samoniklog)

33f6cf75b7be82e5a4967cb7e2c8cfe3.jpg

Prinos 1414 kg/kj vlaga 9 primese 3

e56fa2aacb17e1a797dc35cbfcd9dd09.jpg

d7af0b8dc920940cb2c84543c519f2db.jpg

2bf65fb20c8bb1cefef8550771c5ba00.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

koliko ste vi godina kad pisete ovako?

al ostali bogte

ovaj se ubi i ove sa 2,2 suncoreta----majik 4 t da rodi pa da kupire stajera novog bogde
tele mu proliv nece da jede,,das mu rogac za 2 dana novo tele

jel zna neko lika?

ja ih promovisem za DZ

@Peet Imam nesto soje koju cu morati desikantom raditi,ili totalom.Nzm sta da koristim i koji desikant,koji je povoljniji.A total,rade test na njega ,nzm jel bi smeo,zbog gmo ? ...Reglone Forte sam koristio pre par godina,sad nzm i jel mogu naci njega.
Posto je Sirius bio ?.

Peet, da li ste merili vlagu suncokreta u momentu desikacije?
Imam utisak da ste trebali ranije prskati.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

@Peet Imam nesto soje koju cu morati desikantom raditi,ili totalom.Nzm sta da koristim i koji desikant,koji je povoljniji.A total,rade test na njega ,nzm jel bi smeo,zbog gmo ? ...Reglone Forte sam koristio pre par godina,sad nzm i jel mogu naci njega.
Posto je Sirius bio ?.
Ja sam dobio informaciju da test trakice koje se ubacuju u samlevenu soju radi gmo testa reaguju na GEN u soji koji je tolerantan na glifosat a ne na samu aktivnu materiju. Proverite ipak ovu informaciju u kuci koja radi analizu uzorka na vasem otkupnom mestu.

Posto je Sirius bio ?.
Sirius je kupljen prosle godine i ne secam se cene!
Kupljen za neku soju koja je retrovegetirala i tesko je sazrela ali ipak nije koriscen u soji jer se oduzio suv period vremena pa su ipak te soje sazrele!
Kazu da je Reglon bolji i da brze deluje ali isto se prica da se ne moze naci!
Sto se tice totala sto rece Spajki najbolje proveri na otkupnom mestu sta koriste.
Ranije na onim stapicima je pokazalo samo da li je koriscen glifosat a ne test na gen!
Peet, da li ste merili vlagu suncokreta u momentu desikacije?
Imam utisak da ste trebali ranije prskati.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Nisam merio vlagu pre tretiranja ali znam da sam zakasnio jer je vec bilo zrelog posejanog suncokreta.
Pisao sam da sam trebao raditi desikaciju bar 7 dana ranije!

Nazad
Vrh