Ma nisam neozbiljan,naprotiv mrgud sam...dakle ovako: Ono sto sam napisao o strucnjacima sa Novosadskog instituta je tacno,moj diplomski rad je bio na temi suncokreta. Ne treba suncokretu puno padavina,mnogo je bitnija akumulacija tj zimska vlaga.Zemljiste spremiti ranije za setvu,ja konkretno to radim oko 1. aprila. Setva nikad pre 1. maja. U fazu butonizacije ulazi krajem jula meseca,noci su duze i svezije. Koren se razvija vretenasto i ide poprilicno duboko. Na losijim zemljistima treba uraditi analizu i shodno tome djubriti...medjutim,kuce koje rade analizu zemljista daju sadrzaj hraniva ali ne i dostupnost istih. Odabir hibrida je takodje bitan. Kao najbolju semensku kucu smatram Singentu,pored dobrih hibrida imaju i dobar istrazivacki tim koji radi oglede za potrebe firme i mapiranje terena za pojedine hibride. Gustinu setve podredite terenu. Iz mog iskustva i sa 60% izniklih biljaka mozete postici dobar prinos. Plodored pozeljno min 4 godine na istoj parceli. Zakljucak; ako ne postizete prinose koji daju profit,menjajte nesto u procesu proizvodnje ili ga jednostavno izbacite iz setvene strukture. Otud moje pitanje uvazenim clanovima zasto su tako slabi prinosi!?