Suncokret 2025

Od 9 do 7-8 uveče oko 50 jutara. Zavisno od veličine parcela. Efektivno je oko 7-8 jutara na sat...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Samo se vi kurcite kako brzo ide. Posle kad vam predsednik izracuna koliko provedete godisnje sati na njivi djavo nam je kriv.

Mora brže. Lepše složi zemlju iza, bolje podseca. A i manje vremena po jedinici površine samim tim i goriva. Vremena su takva da se gleda svaki dinar. Od 1 aprila nisam u traktoru samo kad pada kiša i za veći svetac....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Što se brzine tiče,što brže to lepše radi špartač.Ja sam u kukuruzu čak išao i 15km/h,gde je bila debela kora od kiše tu sam oko 10km/h jer šamara kukuruz samo tako.Sutra idem da probam suncokret da ošpartam ako celtis nebude lomio,ako lomi onda ću naj verovatnije sa rusom.

Od mene toliko do žetve, u stvari do početka sazrevanje jer onda opet počinje borba bezuspešna sa golubovima...
b9f81eee7102c805a4633f488d689f0a.jpg
Jesi bacio nesto na suncokret azota predsetveno ili to sad radis kroz spartac?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Samo predsetveno npk i an, kroz špartač za moje svrhe ne koristim iz više razloga, zbog padavine i zbog uklapa nje sa vremenom prskanje herbicidama.
Mislim da bi kroz spartac produzilo vegetaciju i sazrevanje. Mozda gresim,sta ostale kolege koriste od azotnih djubriva u suncokretu. Kod nas neki samo npk pod brazdu.

Jesi radio ranije prihranu u spartanju sa tom kolicinom? Bude li malo duze zelen od ostalog koji je dobio predsetveno azot?

Radio sam ranije predsetveno sa Ureo,ali posto ove godine je bio problem pronaci ureu pre setvospremiranja ,odlucio sam kasnije da bacim An,ovo sad prvi put ovako radim.
Bice zelen dok ne pocne topao vetar da duva.

Ja dok sam razbacivao AN šprtačem u ono vreme sam radio isključivo LG hibride a oni imaju Stay green efekat, što za kombajnere nije baš dopao.

Koliko je opasna puzavica u suncokretu i sa cime se moze prskati? Samo nje ima ali ne mnogo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Гуши усев као удав, мислим да у, сунцокрету нема чиме да се прска. Ја на једној њиви имам али кад сам шпартао добро сам је посекао и почупао. Сунцокрет одма живнуо и одскочио.

Nazad
Vrh