Suncokret 2025

Radio sam sa 0.5 l po kj i bio zadovoljan, i sad kad bi trebao da je koristim isao bi sa tom dozom(puna doza je 0.57 l po kj, tj 1L/ha)

Malo ti je to za ambroziju..Trebao si da proveriš sa ručnom kantom na nekoj manjoj površini da li ta neka manja doza radi posao...

Poslednja izmena:
Pa zavisi od velicine korova, ako je veci prezivece,manji nece, al generalno mislim da vibala , kao i pulsar ustinu nesto od prinosa, expres ne, neki moj utisak

Express ne,ali zato trebas ga duplirati i triplirati da bi nesto uradio ...od preporucenih 20gr koristimo i 60 po hektaru ..Ne bih ja koristio manje doze od litre viballe jer moze da se stvori rezistentnost korova na nju.

Od mene toliko do žetve, u stvari do početka sazrevanje jer onda opet počinje borba bezuspešna sa golubovima...
b9f81eee7102c805a4633f488d689f0a.jpg

Koliko ispartas za dan, 120 lanaca?

Da li bi moglo tako brzo da se sparta ako su postavljena S opruge na spartac , umesto klasicnih organa?

t=s/v, 0.38km (jedna duz) / 12km/h = 0.032h~ 2min za 6 redova, 8min mu treba za 24 reda , a to je vece od lanca, lanac i frtalj, 60/8 x1.25 = 9.37 lanaca
12 sati rada (to je nista u takvom traktoru) x 9.37 = 112 lanaca
Nisam uracunao okretanje na uvratinama, tu se sigurno izgubi nesto

Dal je dobra racunica racunica, ili sam negde gresio?

Računica ide ovako.
0,1 x brzina x radni zahvat x koeficijent (0,7 do 0,9) [ha /h ]

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Nazad
Vrh