Suncokret 2025

Radio sam sa 0.5 l po kj i bio zadovoljan, i sad kad bi trebao da je koristim isao bi sa tom dozom(puna doza je 0.57 l po kj, tj 1L/ha)

Malo ti je to za ambroziju..Trebao si da proveriš sa ručnom kantom na nekoj manjoj površini da li ta neka manja doza radi posao...

Poslednja izmena:
Pa zavisi od velicine korova, ako je veci prezivece,manji nece, al generalno mislim da vibala , kao i pulsar ustinu nesto od prinosa, expres ne, neki moj utisak

Express ne,ali zato trebas ga duplirati i triplirati da bi nesto uradio ...od preporucenih 20gr koristimo i 60 po hektaru ..Ne bih ja koristio manje doze od litre viballe jer moze da se stvori rezistentnost korova na nju.

0,4 L/kj sam prskao, samo zbog ambrozije koja je izašla kasnije, bila je 5 do 10 cm visine i osušila se potpuno za nekoliko dana.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
I kod mene ima samo ambrozija i to ne po celoj njivi, pa ne bi da idem sa punom dozom

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Koliko ispartas za dan, 120 lanaca?

Da li bi moglo tako brzo da se sparta ako su postavljena S opruge na spartac , umesto klasicnih organa?

t=s/v, 0.38km (jedna duz) / 12km/h = 0.032h~ 2min za 6 redova, 8min mu treba za 24 reda , a to je vece od lanca, lanac i frtalj, 60/8 x1.25 = 9.37 lanaca
12 sati rada (to je nista u takvom traktoru) x 9.37 = 112 lanaca
Nisam uracunao okretanje na uvratinama, tu se sigurno izgubi nesto

Dal je dobra racunica racunica, ili sam negde gresio?

Računica ide ovako.
0,1 x brzina x radni zahvat x koeficijent (0,7 do 0,9) [ha /h ]

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Prskao vibalom danas, sutra planiram sirak resavati, da li moram oprsti prskalicu ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Nazad
Vrh