Suncokret 2025

Koji suncokret moze da se prska sa spekcijom na bazi imazamoksa?

Mene muče golubovi i fazani.
Kako deluje imazamoks na lozicu? Ima je u oazama pa bih ledjnom kantom prešao samo ta mesta.

Imas pravo, nicanje i kukuruza i suncokreta skoro kao nikad.
Pokorica vise ne preti jer se sav uvrstio, osim soje, ali ona ume da se izbori i da lomi sve kako bi izasla!

Kod nas je nazalost ponovo kompletan suncokret morao biti presejan kukuruzom.
Zaprasen ciramom i semaforom. Zecevi i golubovi grivasi su napravili haos, 20% sklopa je ostalo.
Ciram definitivno odbija vrane, niti slecu, niti kopaju, ali kada nikne nije mu vise bilo pomoci.

Ima toga i kod mene.Danas oprskan sa insekticidom,ima dosta pipe.Sutra će dobiti tribufen,pa posle ako bude moralo iće viballa.

Pitanje za dugogodisnje iskustvo sa suncokretom posto ga sejem tek odnedavno.Posejao sam zadnju turu u sredu i palo je bas dosta kise,stvorila se pokorica oko 1cm.Da li suncokret moze to da probije,sejan je na 5cm.Ili da se razbija pokorica i sa cime najbolje?

Suncokret je golo jeb... gov... po pitanju nicanja i pokorice,stoga moja preporuka da je razbijas cime mozes,moze i rotori od setvospremaca,nije idealno bas ali moze ...Kod nas u selu isto cujem kod nekih problema sa suncokretom i nicanjem,bar mi lakse malo nisam ja jedini ....ima svega,i u zemlji zicar ga jeb...i pokorica kad nice,a na povrsini tek krecu zecevi,vrane,fazani,nzm ni ja sta sve,brste ga kao nista jbt.

Nazad
Vrh