Suncokret 2025

U setvenoj strukturi su ječam, pšenica, lucerka i kukuruz.

Možeš da koristiš riblje ulje iz apoteke a možeš i ulje od prženja ribe.Uglavnom, letvice visine nekih 25-30 cm, na jednu stranu namotaš neku najbolje pamučnu tkaninu, i poprskaš sa ribljim uljem a drugu stranu zabodeš u zemlju, i staviš te letvice po ivicama parcele...na svakih možda 20-50 metara....i To je to...

Planiram spremac da koristim,tj samo na rotore da ga vucem po njivi.A opet,ako bude kise ,mozda i ne bude trebalo nzm ni sam ...poprilicna zaj... da sad prelazim svaki hektar pod suncokretom ponovo traktorom....

Ja mislim da ce rotor lomiti suncokret.Jaimam jež,star 100 god.jest da hvata 4 reda,ima puno tragova ali cilj je što brze voziti pa se uradi dnevno puno.

Planiram spremac da koristim,tj samo na rotore da ga vucem po njivi.A opet,ako bude kise ,mozda i ne bude trebalo nzm ni sam ...poprilicna zaj... da sad prelazim svaki hektar pod suncokretom ponovo traktorom....
Kolega ako budes radio samo sa rotorima spremaca, okaci sliku ovde kako izgleda posle toga, i kod mene 3,5 kj uhvatila se pokorica posle kise ali kukuruz je posejan ..

Koristio sam vec spremac za pokoricu,tj samo rotore,lepo to radi,samo ne naslonis celu tezinu spremaca na rotore,samo tek ovlas malo ,drzi ceo spremac na hidraulici traktora.Ako budem radio sad stavicu neke slike naravno.Za kukuruz se ne bih brinuo uopste,suncokret je od njega puno nezniji po pitanju nicanja,tj pokorice.

Kako moze biti drljaca bolji izbor,rotor se okrece i nema sta da osteti ako ne spustis celu tezinu spremaca na njega ,dok drljacu vuces ,1 klin drljace ako ide iznad suncokreta koji je ispod pokorice,sve ce ih pokidati.

Nazad
Vrh