Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neoma
Kad ga gledam kako izgleda po ovom vremenu dodje mi da od sledece godine vise ne posejem ni jedan jedini lanac soje i kukuruza!

e1b8b679950754f77433ab07683d8ecf.jpg

9f3b226a76265a90d3065dac6076e9ec.jpg

4a60d92719c980c1c0276e3f2a843771.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Po zbijenosti zemlje rekao bi da je bar jednom dobro pokiso. Kod nas rastresito kao da je juce spartan, a po sredini pukotina.

Problrm je taj barem sam ja tako primijetio, da rodi jako dobro ako zadnjih 4 5 godina nije bio na njivi. A sad sta posijati osim zita u tom periodu..... Opet kukuruz/soja od uljane i secerne repe nema vajde
Psenica pa suncokret u krugu kod nas se godinama seje u ritu.
Jedini problem moze predstavljati samonikli u suncokretu ali dok ima totala i za to postoji resenje. Nigde ne pise da ga treba posejati krajem Marta.
Zavrsiti rano pripremu, posejati ga krajem Aprila i udriti total i eto ti ciste njive.
To sto mi zurimo i nemamo zivaca sacekati je neka druga prica za sebe.
@coci064
Imao je u jednoj turi posle spartanja nekih 15 lit.

@ coci064 Pa zbog visine, ne verujem da ce suncokret rasti jos ako sad za koji dan izbacuje glavicu

Da li imate problema sa plamenjačom i čime ju rješavate ?
Pojavila mi se na svim parcelama...
Rešavaš sa advokatom da tužiš proizvodjača semena,efikasno nepostoji ništa,galenikina ,,alijansa..pomaže kolko tolko da se neširi i jedina koja može malo da ublaži posledice,i to prskaj što pre.

Svi koji nisu imali problema sa semenom ili herbicidima u suncokretu ( ima dosta parcela gde je bilo problema u ataru) sa sad pored ovakvokg sranja od vremena prolaze sa desetkom.
Blista suncokret u ataru u poredjenju sa kukuruzom koji u slucaju da ne dobije neku solidnu kolicinu kise za par dana mozemo se oprostiti od njega u kompletu!

Jedan od boljih suncokreta u ataru(mozda i najbolji,jer je jedina parcela sa suncokretom u ovom potesu) razlog za to je sto je dobio preko 50l kise,kada je selo pored potukao led.

Danas obisao ceo atar da vidim dešavanja ono sto je neobicno je što samo moja i jos jedna parcela nisu cvetale ostale u roku setve su sve pustile bar nesto cveta,nemoguce da su svi posejali rani a samo ja kasni,mozda je razlog u tome što je predoziran djubrivom,e videcemo po rodu šta je dobro a sta nije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh