Suncokret 2020

Poslije kiše izašao i onaj što je otišao u suho, kiša je kasnila više od mjesec dana..... Sada je ok, ošpartan, raste brzo..... Još bi ga volio zagrnuti, ako stignem....
 
Ivane, kod mene je situacija ista. Onaj sto je nikao na vreme je taman za spartanje ili ogrtanje, a onaj sto je nikao posle kise je samo za spartanje, a mali je za ogrtanje. Mislim da cu ga samo ospartati.
 
Moj nije cl hibrid, i problem..... Špartanjem sam odlično rješio korove, išao sam dva puta, i još je vrlo malo ostalo uz biljku, neide mi se kopati, nebi to mogao, al se nadam za bi zagrtanjem rješio barem 70% trave, na koju bi došla zemlja i zagušila ju.... Drugo rješenje jednostavno nepostoji....
 
Koristio sam ove godine detektor(tribenuron metil) u dozi 35gr,/ha,na njivi gde nikada nije bio neki expres hibrid,i opet imam slabo dejstvo ,tek na pokoji samonikli suncokret se vidi dejstvo,mnogo drugih samoniklih bez dejstva.
 
Taj express mi nije nista posebno, mislio sam da ce bolje odraditi korove. Jedina prednost sto je jeftinija hemija u odnosu na CL, nisam racunao odnos cena semena.
Samo se uzdati u prethodno cistu njivu i dubinsko prskanje, jer samo express hemija nece resiti nista veliko.
 
N.A kada budeš u blizini skokni do mene da se provozamo do suncokreta i vidiš učinak ekspres tehnologije.Ja sam zadovoljan učinkom samo što dosta sporo deluje plus ovo hladno vreme.
 
Једно можда глупо питање има ли неко слику сунцукрета са четири стална листа пошто би требао да га прскам,а никад нисам радио те ЦЛ хибриде па да нешто не за,сер,ем са опроштење?
 
Da li ste culu za herbicid Viballa. Iskocio mi oglas danas na fejsbuku. Reklamira ga Korteva, za sirokolisne korove, za SVE hibride suncokreta, ne samo za clearfield!!

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 
Čuli ali nije još registrovan kod nas, tek od sledeće godine a cena mu je koliko sam čuo baš paprena.
 
Sad sam se nesto raspitao, cena za litru je 500-600€.
Litra ima za 22 hektara. Od sledece godine u prodaji kod nas.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 
Znaci na manja pakovanja ce biti slicne cene kao Passat,Pulsar,ili nesto jeftiniji.Kod koga se pojavila rezistentnost korova na tribenuron metil,imazamoks,vredi probati.
 
Ja licno ne bih mogao da se oslonim na expres tehnologiju, mozda da su cistije njive, ali u tom slucaju bi posao odradila i zemljisna hemija.
Imazamox je ipak bolji, a sto se tice samorasta suncokreta, samo da ne bude onih roga, ostalo se sve da pokositi, a cini mi se i da ih vidjam manje, izgleda da su to bili ostaci genetike ns hibrida, moje misljenje
 
Nazad
Vrh