Suncokret 2020

Ja sam planirao da pocnem u ponedeljak ili utorak.

Kod mene prvu kišu najavljuju tek oko 15tog.....planiram posijati oko 10tog,ako nebude promjena, pa oprskati dan ili dva poslije, i taman da kiša padne i to je to..... A još je i zemlja hladna, treba pričekati barem tjedan dana

Nezgodno sve uklopiti kad je ovako prolece. Kod nas malo pre merili 8C temperatura zemlje,ujutru je sigurno 6C. Jeste da se gubi vlaga,ali nije posao ni da proklija pa da se muci po hladnom. Mislim da treba sacekati jos dan-dva

Ja danas kupio subaro 22000 din sa hemijom,neki popust 20% ,a sumiko sam bez hemije platio 22200.
eto nisam žurio i ušparao sam jače od 10 000 dingosa.

И ја сам данас сејао услужно одлично је ишло влаге на претек јес хладно али нисмо дубоко сејали угрејаће ваљда како кажу...

Ja se nadam da ce moci suncokret sledece nedelje s obzirom na rast temperature od vikenda. Jedino ne znam na koju dubinu da posejem, ima u najavi od nedelje do utorka kosava a posle nema kise u najavi do 15tog. Pa nisam siguran da li je sigurnije posejati dublje od 5cm da ne pobegne vlaga koje za sad nakon ove kise/susnezice od juce ima dovoljno.

Vidim da vecina ide sa oko 1,5dl zabranjenog sredstva na 100kg semena. U original uputstvu pise da se ide od 0,6-0,9 dl na 100kg. Zasto se stavlja toliko mnogo? 1,5dl bi trebalo Prestiza odnosno Kondora koji ima 325ml AM dok ovaj zabranjeni ima 600ml AM. Samo na glas razmisljam. Ukoliko ima neko da mi pojasni, bio bih zahvalan.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Grešiš Ziko.U originalu piše 600-800ml na 100kg kukuruza,suncokreta 1,75l na 100kg jer ga ima više od kukuruza.

Pa mislim da ne gresim.
680cefe8d828ad19ab22e8de87881192.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh