Suncokret 2016

Jedno pitanje vredi li sada dosejavati suncokret do komsijskog zita mi srne izecevi napravili dar mar i ako moze koji hibrid da uzmem?

Ma toga se i ja bojim,a razmisljao sam o NS Dukatu ali opet mi nesto nije siguran jer je taj postrni.

Danas sam video jednu parcelu suncokreta,sva spržena.Čujem da je gazda bio u apoteci i uzeo preparat za širokolisne trave ali da je dobio pogrešan.Nisam nikad sejao suncokret ali vidim da hemija zavisi od vrste suncokreta,ne podnose svi sve preparate,ako sam ja dobro razumeo.Čudi me da prodavac,kome je to profesija, nije pitao koje je seme u pitanju!

@zarkovmali
Jel i ovaj na 50cm, nesto mi izgleda blizu, da li zato sto je vec zatvorio brazde ili slika vara...?

Danas sam video jednu parcelu suncokreta,sva spržena.Čujem da je gazda bio u apoteci i uzeo preparat za širokolisne trave ali da je dobio pogrešan.Nisam nikad sejao suncokret ali vidim da hemija zavisi od vrste suncokreta,ne podnose svi sve preparate,ako sam ja dobro razumeo.Čudi me da prodavac,kome je to profesija, nije pitao koje je seme u pitanju!
Kod nas se komsija zajebao kad je sipao hemiju u prskalicu prskao soju i naspe savazon i jedna boca bez etikete stojala pored i on pomisli posto je ista da je u pitanju savazon naspe i oprska 2ha soje,a ono bio coloseum i rezultat se video vec sutra dan i morao je da je preseje ali ovaj put kukuruz covek odlepi soja bila ko u prici.

Zbog kombajna na 60? Koji to kombajn to radi? A kako ga prskas? Siris trap, jel?
Nismo na istim talasnim duzinama.Ja sejem na 70 isto kao i kukuruz dok Francuzi na 60.Na svakom kombajnu koji ima adaptaciju za suncokret ili ovi nasi privatnici sto prave adaptacije od zitnog hedera razmak izmedju vrsta je 60cm.Tako se uklapaju zubi na kosi.Tako je i kod mene i kad vrsem nikad ne ulaze pravo vrste,tj jedna ulazi a dve mora da se navlace.

Zadnji momenat.Vec ga krivi po negde.
2jf105x.jpg

2 i 3 .04.Ovde je radjeno sa 22kg po ha Elixirovog Superstarta.Mnogo je veci suncokret gde je isao superstart.Dva puta prskan Soyasanom i jednom Kletoxom.

@diklofen....si spartao zbog trave ili koru da razbijes? Vidim da se lepo sklopio i da nema trave, a i ako je ima nece daleko ispod njegovog lisca....

Danas imam jos jednu parcelu spartati i kraj do zetve sa suncokretom! Na par mesta isto kao kod Diklofena, juce je bio zadnji momenat za spartanje, na par mesta vec je poceo da se lomi! Inace spartam sa Agromerkurovim spartacem sa S oprugama! Kad se brze vozi i dublje, stekne se utisak kao da je zagrtan!

Nazad
Vrh