Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zbog kombajna.A gde nađe 60
Ostalo je na 70,samo ovo sad presejano twin-row,iz više razloga! Sejali sklop 59000/ha
Kod nas se komsija zajebao kad je sipao hemiju u prskalicu prskao soju i naspe savazon i jedna boca bez etikete stojala pored i on pomisli posto je ista da je u pitanju savazon naspe i oprska 2ha soje,a ono bio coloseum i rezultat se video vec sutra dan i morao je da je preseje ali ovaj put kukuruz covek odlepi soja bila ko u prici.Danas sam video jednu parcelu suncokreta,sva spržena.Čujem da je gazda bio u apoteci i uzeo preparat za širokolisne trave ali da je dobio pogrešan.Nisam nikad sejao suncokret ali vidim da hemija zavisi od vrste suncokreta,ne podnose svi sve preparate,ako sam ja dobro razumeo.Čudi me da prodavac,kome je to profesija, nije pitao koje je seme u pitanju!
Nismo na istim talasnim duzinama.Ja sejem na 70 isto kao i kukuruz dok Francuzi na 60.Na svakom kombajnu koji ima adaptaciju za suncokret ili ovi nasi privatnici sto prave adaptacije od zitnog hedera razmak izmedju vrsta je 60cm.Tako se uklapaju zubi na kosi.Tako je i kod mene i kad vrsem nikad ne ulaze pravo vrste,tj jedna ulazi a dve mora da se navlace.Zbog kombajna na 60? Koji to kombajn to radi? A kako ga prskas? Siris trap, jel?